Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Obisk Potujoče knjižnice v Gabrovki

Otroci in starši – posezite po knjigah že v rani mladosti in skupaj odkrivajte neskončna bogastva, ki se skrivajo v njih!
Knjižnica je v vsakem kraju pomembna kulturna in izobraževalna ustanova.

Zgodnji obisk knjižnice je že za najmlajše otroke zelo dragocen. Pomembno je, da otrok obišče knjižnico že v predbralnem obdobju. Spozna osnovne pojme o knjižnici: kaj je knjižnica, kaj pomeni izposoja knjig, vedenje v knjižnici, seznani se z različnimi knjigami, slikanicami, enciklopedijami, leksikoni, spozna otroški oddelek s knjigami … Preko knjig, slikanic približamo otroku svet pisane besede in  spodbudimo potrebo po branju. Otrok si s tem širi literarno obzorje, bogati besedni zaklad in literarni okus.

Današnji obisk knjižnice ni bil zadnji. V povezavi s predšolsko bralno značko jo bodo obiskovali preko celega leta. Cilj izvajanja predšolske bralne značke je spodbujanje branja v družinskem krogu. Otroci skupaj s starši izberejo med ponujenimi knjigami ali knjigami po svoji želji, jih doma skupaj preberejo, v vrtcu pa predstavijo prijateljem ali pa prinesejo risbico, s katero otrok ponazori vsebino prebrane pravljice. 

Škoda bi bilo zamuditi priložnosti, ki so jo dobili v kraju. Vabimo tudi starše, da jo obiščejo skupaj s svojimi otroki.

                                                                                                                         Marinka Lenart

Oglejte si tudi