Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Vabilo na okroglo mizo z naslovom Je zelenih, urejenih površin v mestu dovolj?

Zelene površine so tiste površine urbanega okolja, ki so pomembne za človekovo sprostitev in navdih. Kako pomembne so  v našem vsakdanjem življenju, se pogosto zavemo šele, ko jih je v našem okolju premalo ali so urejene tako, da ne služijo našim potrebam. Občina Litija se zaveda pomembnosti ohranjanja narave in urejenosti mesta, zato se je leta 2019 skupaj s partnerjem, s podjetjem MDI Litija-Šmartno prijavila na razpis lokalne akcijske skupine Srce Slovenije.

V okviru projekta Ozeleniti mesto Litija Občina Litija v ponedeljek, 21. junija 2021 ob 17. uri, v veliki sejni sobi občine Litija organizira okroglo mizo, kjer bo predstavljen projekt, partnerji projekta, idejna zasnova ureditve parka ob Savi in Svetčeve ploščadi ter izzivi in načrti za prihodnost. Z razpravljavci in drugimi sodelujočimi bo pogovor tekel o zelenih, urejenih urbanih površinah v mestu Litija. Izvedeli boste tudi kje se boste odslej lahko brezskrbno odpočili, poklepetali s prijateljem ali le v miru preživeli dan v prijetnem okolju.

Po okrogli mizi si bomo skupaj ogledali novo urejeno Svetčevo ploščad pred občino ter se sprehodili do parka ob Savi, kjer bo krajinski arhitekt Žan Lovše predstavil idejno zasnovo parka, ki je nastala v okviru projekta Ozeleniti mesto Litija. Sledil bo preizkus nove urbane opreme, sladek prigrizek in sproščen klepet.

Vljudno vabljeni, saj le skupaj lahko naredimo več za lepše in bolj zeleno mesto!


Oglejte si tudi