Logo MojaObčina.si

Litija

JUTRI
2°C
-1°C
PET.
0°C
0°C
Deli
1464

POSTANI KARATEIST ALI KARATEISTKA!

Nova BORBENA SEZONA je tik pred nami, zato Karate klub Kensei VPISUJE nove člane!

Kdaj začnemo? Pričetek treningov v novem šolskem letu bo v četrtek 6. septembra, ob 17.00 uri!
Kje? V veliki telovadnici Osnovne šole Gradec (Litija)!

Bi bil rad umirjen in eksploziven, ne pod stresom! Bi rad spoznal pomen borb in borbenega duha ali pa bi rad samo malo rekreacije! Spoznal kate in samoobrambo oz. borbe, se razgibal, zapravil prosti čas za nekaj koristnega zase in za svoje telo, potem si pravi! Pridi na karate!

 

"Borilne veščine, med njimi tudi karate, ne temeljijo samo na fizičnem treningu, temveč tudi na treningu uma. Pri treningu karateja se poudarek daje tudi razvoju koncentracije in nas uči, kako pravilno odreagirati v stresnih situacijah. Karate nas uči, kako se pomiriti in iz telesa pregnati negativno energijo in slaba občutja.

Pomemben del karateja je spoznavanje samega sebe ter pomirjenost s samim seboj in okolico. Trening karateja je kot nalašč za vse, ki v hitrem ritmu življenja, iščemo svoj mir, pomiritev."

 

Trening tradicionalnega karateja je primeren za ljudi, v vseh starostnih skupinah, tako za ženske kot za moške. Vadba dviguje psihično in fizično moč, kar se izraža v dvigu samozavesti in boljšemu počutju. Starost ni važna ali mlad ali pa star, na treninge hodimo vsi! Pridi na naše zabavne, poučne, zanimive in seveda borbene treninge karateja, in se tudi sam prepričaj!

Tradicionalni karate je čudovita, starodavna samoobrambna borilna veščina, brez uporabe orožja. Temelji na delovanju telesa kot celote; to pomeni harmonizacijo telesa, čustev in duha. Med treningom se učimo usklajevati dihanje, koncentracijo in gibanje telesa. Bistvena značilnost tradicionalnega karateja je skladen, celosten razvoj telesa, duha in osebnosti skozi celotno življenjsko obdobje. Tradicionalni karate - to je čista borilna veščina ali BUDO. Cilj je premagati sebe s treningom, oziroma osebni razvoj. Namen je harmonija z vsem okoli sebe.

Osnovni treningi potekajo pod izkušenimi mojstri karateja Gorazda Praprotnika (4.dan) in Matica Logarja (3. dan), Markota Boltina (1.dan) in Tonita Povšeta (1.dan)! Trening poteka 2-krat tedensko v veliki telovadnici Osnovne šola Gradec (v Litiji) in ob zadostnem številu prijav zanimanja za karate tudi v Gabrovki, bo možnost 1-krat tedensko v Osnovni šoli Gabrovka-Dole (v Gabrovki). 

V veliki telovadnici Osnovne šola Gradec potekajo treningi v ponedeljkih in četrtkih od 17.00 do 18.00 ure za začetnike in od 17.00 do 19.00 ure za višje pasove.

 

Vsak trening je sestavljen iz kratkega ogrevanja in vadbe (kata, borba, ...). Za trening karateja je potrebno primerno oblačilo (kimono). Začetniki lahko nekaj treningov opravijo v telovadni opremi.

Klub Kensei je član Slovenske zveze tradicionalnega Karateja in se redno udeležuje tekmovanj in državnega prvenstva, kjer v zadnjih letih dosega vrhunske rezultate v vseh kategorijah.

 

Kadarkoli v času treningov se ekipi lahko pridružiš tudi ti. 
VLJUDNO VABLJENI!
Oss!


Več informacij:
Spletna stran: www.kensei.si
FB: https://www.facebook.com/Kensei-Karate-1688411234738163/
gmail: kensei.karate@gmail.com
tel.: 041 733 394, Gorazd


"[ Zakaj je karate tako primeren za otroke? ]

Še posebej smo ponosni na naše najmlajše karateiste in karateistke, ki dokazujejo, da se nam za prihodnost slovenskega karateja ni potrebno bati. Karate je kot šport zelo primeren za otroke ter vpliva na njihov boljši telesni in čustveni razvoj. :D

➡️ Otroci pridobijo občutek za odzivnost, kreativno razmišljanje, reševanje nalog, moč, hitrost in koordinacijo. Prav tako jih karate uči vztrajnosti in discipline, ki ju spoznajo v sproščenem, igrivem in prijateljskem vzdušju, kar jim kasneje v življenju pomaga pri premagovanju različnih izzivov in ovir, ki jim jih na pot postavi življenje."

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!