DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Litijski občinski svetniki smo si ogledali SVC Litija

V sredo 11. 6. 2014, na dan 24. redne seje občinskega sveta občine Litija, sem se udeležil organiziranega ogleda medgeneracijskega središča SVC v Litiji.

Ogled sta vodila direktorica SVC-ja Tatjana Kržišnik in Dušan Habjan , univ. dipl. grad. Inženir, ki je imel vlogo vodje projekta s strani investitorja. Ogledali smo si objekt v celoti. Sprehodili smo se čez vse prostore, začenši z vrtcem Ribica, oskrbovanimi oz. varovanimi stanovanji, preko prostorov doma starejših občanov, glasbene šole Litija - Šmartno, plesne dvorane, bodoče lekarne, Delavske hranilnice, do kavarne in različnih skupnih prostorov.

 

Prostori so svetli, zračni, v celoti klimatizirani, veliki, moderni in hkrati preprosti, s tem zelo pregledni in uporabni. Prav z vsakega okna in terase je prelep pogled na reko Savo, samo mesto Litija in prelepo bližnjo okolico, kjer se razprostirajo zeleni gozdovi, travniki in okoliške vasice, česar bodo vsi uporabniki še posebej veseli. Prav tako je treba omeniti zelo lepo urejeno okolico, ki bo omogočala prijetno bivanje v sožitju z naravo.

 

Na vsa vprašanja smo dobili še dodatna pojasnila o samem poteku gradnje, do aktivnosti za uspešno obratovanje celotnega kompleksa. Vrtec , frizerski salon in glasbena šola so že v funkciji. Za vse ostale predvidene dejavnosti je vse pripravljeno, in po vsem videnem ter povedanem s strani direktorice, si obetamo uspešno obratovanje našega litijskega ponosa, ki smo si ga že od nekdaj želeli in ga sedaj tudi končno zgradili. To je najsodobnejši in najlepši objekt te vrste v Sloveniji in tudi širše. Zato ni bojazni, da bi bil prevelik, prej nasprotno.

1/9









 

Tudi sam osebno sem se vseskozi zavzemal za ta objekt v Litiji. Mimogrede, na tem mestu je nekoč stal furnirski obrat Lesne Litija, kjer je bil do samega zaprtja zaposlen moj oče. Uradna otvoritev pa bo 4. julija, točno na moj rojstni dan, kar mi je še v posebno veselje.

 

                                                                      

Boris Doblekar, občinski in mestni svetnik

Oglejte si tudi