Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

V stiku z uporabniki – Vadba joge online Zavoda Pranajana

Situacija je tudi mlad Zavod Pranajana pripeljal do tega, da svoje aktivnosti, in sicer vadbo joge, preseli online. Epidemija je bila tako tudi priložnost za razvoj novih aktivnosti oz. nadgradnjo ponudbe, ki jo je bil zavod primoran razviti in jo zdaj že uspešno izvaja. Tudi sami so želeli ostati v stiku s svojimi vadečimi in ker je situacija to onemogočala, potreba po ohranjanju stika in izvajanju vadbe ter sproščanju, ki so v tem času še kako pomembni, pa je pripeljal do tega, da so ponudili vadbo online.

Vadba joge Zavoda Pranajana

Zavod Pranajana je zavod za spodbujanje zdravega in čuječega načina življenja. Namen delovanja zavoda je preko različnih aktivnosti vzpostaviti povezavo s svojim telesom in s svojim notranjim vodstvom. V okviru zavoda se izvajajo ure hatha joge, ki so sestavljene iz dihalnih vaj, jogijskih položajev in sproščanja. Prakso vodi Jana Kozoglav, ki ima opravljen tečaj za učiteljico joge, Budokona (mešane gibalne umetnosti) in je v procesu pridobivanja licence za učiteljico Yin yoge.

 

Kako nadaljevati aktivnosti v času epidemije, ko se skupinske vadbe v zaprtih prostorih ne sme izvajati?

Ker trenutne razmere onemogočajo izvajanje skupne joge v zaprtih prostorih, so svojo prakso preselili v virtualni studio. V zavodu so pripravili jutranje in večerne ure joge, ki jih uporabniki izvajajo v udobju svojega doma. Prenos v živo poteka preko aplikacije Zoom, celotna praksa joge pa traja skupaj 1h. Na začetku in na koncu se lahko vadeči po želji priključijo s kamero in imajo čas za kratko povezovanje in deljenje, s čimer se ustvari občutek skupnosti. Prakse so prilagojene, da so primerne za začetnike in vključujejo položaje, ki jih lahko varno izvajate doma. 

 

V kolikor želite izvedeti več o novih terminih in se priključiti praksam joge preko spleta, pišite Jani Kozoglav na e-naslov jana.kozoglav@gmail.com in obiščite Facebook stran Pranajana.

 

Pridružite se jim lahko že v sredo, 6. 5. 2020, ob 19.30 uri. Prvi obisk je brezplačen, z možnostjo prostovoljne donacije.

 

Katera orodja vam pri stiku z vašimi uporabniki še lahko pomagajo?

Za tiste organizacije, ki izvajate delavnice, vadbe, svetovanja, srečanja ipd. izpostavljamo način preko katerega jih lahko izvajate online in ostanete v stiku z vašimi uporabniki.

 

Zoom

Zoom je aplikacija za video konference in je preprosta za uporabo. Uporabljate jo lahko tako za izvedbo sestankov, konferenc, delavnic, predavanj, vadb, druženj, svetovanj... Na spletni strani zoom.us si ustvarite račun, prenesete program na svoj računalnik ali aplikacijo na mobilni telefon. V brezplačni verziji je možna udeležba do 100 udeležencev, srečanje nad 3 udeležence je omejeno na 40 minut, drugače pa je uporaba 1 na 1 časovno neomejena. Omogočeno je komentiranje sodelujočih, delitev dokumentov, snemanje dogodka idr.  

Za pomoč pri uporabi predstavljenih rešitev smo NVO iz zasavske regije brezplačno na voljo. Pokličete nas lahko na številko 059 927 619 ali nam pišite na kristijan.adamlje@consulta.si.

Oglejte si tudi