Litija

JUTRI
20°C
13°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

V stiku z uporabniki – Online Mala šola risanja Društva ARS Vizija

Pot do svojih uporabnikov iščejo tudi v kulturnih in umetniških društvih in tako so v Društvu ARS Vizija iz Zagorja ustvarjalne likovne delavnice oziroma njihovo Malo šolo risanja in slikanja prestavili on-line. Kot pravijo je epidemija priložnost, da se tudi umetnost digitalizira.

Mala šola risanja in slikanja Društva ARS vizija

Društvo Ars Vizija se v okviru Male šole risanja in slikanja za vse generacije ukvarja z otroci, mladino in odraslimi na področju likovnosti in izobraževanja, organizira dogodke, ki so povezani z likovno umetnostjo ter sodeluje z drugimi organizacijami, ki imajo podobne namene in cilje. Med drugim izvajajo tečaja risanja in slikanja v Zagorju in Trbovljah. 

 

Kako nadaljevati aktivnosti v času epidemije, ko se tečajev v živo ne sme izvajati?

Tudi v Društvu ARS vizija so se soočili s posledicami epidemije in ukrepi, ki so prepovedovali izvajati aktivnosti na tak način. Tako so pripravili likovne delavnice/ tečaje za otroke online. Program je sestavljen iz tedenskih likovnih izzivov (za različne starostne skupine), ki jih uporabnikom posredujejo po elektronski pošti (navodila, vsebine, primeri, tehnike). Otroci s pomočjo staršev do naslednjega tedna pripravijo svoje izdelke, jih poslikajo in pošljejo nazaj organizaciji. V društvu prejete izdelke pregledajo, odgovorijo s komentarji, nasveti, pohvalami ipd., nato pa jih objavijo v zaprti skupini na facebook-u.

 

V kolikor se jim želite v online Mali šoli risanja in slikanja pridružiti, pišite na arsvizija@gmail.com.

 

FB stran Društvo ARS Vizija

 

Katera orodja vam pri stiku z vašimi uporabniki še lahko pomagajo?

Za tiste organizacije, ki operirate s slikovnim, glasbenim in video gradivom izpostavljamo še dva načina kako lažje prenašati takšne materiale do svojih uporabnikov.

 

GoogleDrive

Vsi tisti, ki uporabljate gmail imate možnost uporabe aplikacije GoogleDrive. V desnem zgornjem kotu v gmail-u kliknite na srednjo ikono – googlove aplikacije in nato kliknite na ikono Drive. Odprla se vam bo aplikacija kamor lahko nalagate praktično vse vrste datotek in jih tam tudi ustvarjate. Vse datoteke, ki jih boste naložili  ali ustvarili v Googledrive lahko preprosto delite z vašimi uporabniki. Z desnim gumbom na miški kliknite na izbrano datoteko, izberite »skupna raba/ share«, kliknite »kopiraj povezavo/ copy link«, pridobili boste »link/ povezavo«, ki jo prilepite v vaše elektronsko sporočilo in nato pošljete vašemu naslovniku.  Prej lahko še nastavite kaj bo naslovniku dovoljeno (datoteko lahko gleda, komentira ali ureja).

 

Wetransfer

S spletno aplikacijo Wetrasfer lahko prenašate velike datoteke (video, slike, glasbeni posnetki ipd). Z brezplačno različico lahko naenkrat prenesete do 2GB podatkov. Obiščite stran wetransfer.com, v obrazcu izberete datoteke, ki jih želite poslati, vpišete vaš in naslovnikov elektronski naslov, dodate sporočilo in stisnite send/ pošlji.  Med tem procesom vam bo aplikacija na vaš elektronski naslov poslala elektronsko sporočilo s šestmestno kodo, ki jo prepišete v obrazec za pošiljanje in to je vse.

 

Za pomoč pri uporabi predstavljenih rešitev smo NVO iz zasavske regije brezplačno na voljo. Pokličete nas lahko na številko 059 927 619 ali nam pišite na kristijan.adamlje@consulta.si.


Oglejte si tudi