Litija

DANES
21°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Zgodba prostovoljke Mihaele Amršek

Prostovoljsko delo je delo, ki ga človek opravlja s srcem in z namenom pomagati nekomu, ki je pomoči potreben. Je razmerje podarjene pomoči in osebnega zadovoljstva in to zagotovo pooseblja ga. Mihaela Amršek, predsednica Društva diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji.

Mihaela Amršek je postala prostovoljka z namenom, da pomoči potrebnim podari znanje in izkušnje, ki jih je pridobivala vsa leta svojega službovanja. V Društvu diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji je prostovoljka eno leto in pol, je predsednica društva in opravlja vsa potrebna dela – od administracije do organizacije aktivnosti v okviru vseh desetih programov delovanja društva.

 

Delo predsednice je sprejela na željo članov izvršnega odbora Društva diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji, in kot sama pravi, predvsem zato, ker je želela pomagati in osveščati obolele s sladkorno boleznijo. Iz lastnih izkušenj namreč ve kako pomembna je osveščenost o zdravem načinu življenja  tistih, ki živijo s to boleznijo. »Pri opravljanju prostovoljskega dela se počutim koristno in zelo veliko mi pomeni zadovoljstvo članov naše organizacije in uporabnikov naših programov.« še dodaja gospa Mihaela.

 

S prostovoljskim delom v Društvu diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji je utrdila znanje in nadgradila veščine za vodenje projektov in programov ter se poglobljeno spoznala s dejavnostjo organizacije. Prostovoljcem svetuje naj ne razmišljajo o porabljenem času in plačilu, predlaga, naj raje razmislijo kako bi lahko s svojim znanjem in delom pomagali pomoči potrebnim. 

 

Gospa Mihaela Amršek lepo vabi tudi ostale občanke ni občane Litije in Šmartnega Pri Litiji, da se pridružijo društvu Diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji (kot prostovoljci, člani ali uporabniki programov). Še posebej so dobrodošli mlajši, ki se že soočajo s sladkorno boleznijo in seveda vsi tisti, ki se prepoznate v poslanstvu društva, ki se glasi: Ozaveščati ljudi o sladkorni bolezni in življenju z njo ter preprečevati njen nastanek. Ljudem s to boleznijo pa omogočiti kar najbolj kakovostno, zdravo  in polno življenje.

 

Vsi tisti, ki vas zanima sodelovanje z Društvom Diabetikov Litija in Šmarno pri Litiji pokličite na 031 777 153 in na 01 898 15 84 ali pišite na drustvo.dia.litija@siol.net . Dobrodošli!

 

#klubprostovoljcevzasavskeregije

 

Sporočite nam vaše potrebe po prostovoljcih 
Vabljeni, da nam sporočite vaše potrebe po prostovoljcih. Na tej povezavi je obrazec s katerim nam lahko sporočite vaša prostovoljska dela/akcije/potrebe, mi pa bomo informacije razširili po komunikacijskih kanalih Regionalnega centra NVO, objavili v posredovalnici prostovoljskih del na portalu prostovoljstvo.org in preko sistema SMS obveščanja prostovoljcev.     

SMS obveščanje o prostovoljskih delih 
Za prejemanje SMS obvestil o prostovoljskih delih v zasavski regiji pošljite SMS na številko 030 400 444 s ključno besedo PRIJAVA in pripišite občine, kjer bi želeli opravljati prostovoljska dela (PRIMERI: PRIJAVA Litija, PRIJAVA Zagorje Trbovlje, PRIJAVA Zagorje,Trbovlje, Hrastnik). Storitev je v celotni brezplačna. Povej naprej!

Oglejte si tudi