Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Predavanje Živalski svet vrtov

Predavanje z Ivanom Jesenkom bo v četrtek, 29. oktober 2015 ob 18.00 v dvorani gasilskega doma, Zgornja Jablanica 1, Šmartno pri Litiji.

Na predavanju  se bomo pogovarjali o pestrosti živalskih vrst na vrtu, pomenu nekaterih, predvsem pa kako privabiti tiste, ki jih uvrščamo med vrtnarjeve pomočnike. Omenili bomo pomen samotarskih čebel, ptic in netopirjev, ter kako privabiti vrste, ki preganjajo nadležne glodavce.

G. Ivan Esenko je otroštvo preživel v Litiji. Na bregovih reke Save se je že kot otrok spoznaval z reko, predvsem pa življenjem, ki ga vsebuje in tistim, ki jo obdaja. Po osnovni šoli se je izobrazil za veterinarskega tehnika. V osemdesetih letih je aktivno deloval v čebelarstvu, predvsem na področju vzreje čebeljih matic. Kasneje se je zaposlil na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Je član društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, RSPB (Royal Society for the Protection of Birds) iz Velike Britanije in Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev. Dejaven je pri proučevanju živalstva in njegovega pomena v vrtni ekologiji, o čemer je napisal vrsto poljudnih in strokovnih člankov in tudi več knjig, ter imel več predavanj na to temo. Poleg tega se ukvarja z naravoslovno fotografijo, predvsem s portretiranjem živali. Sodeloval je tudi pri snemanju izobraževalno-dokumentarne oddaje RTV Slovenije, Vrtne živali.

Vaše prijave na predavanje sprejemamo na GSM: 070 303 321 ali e-pošti: drustvo.laz@gmail.com .
Strošek udeležbe na predavanju je 5,00 EUR/osebo.

Povezave

www.laz.si

Oglejte si tudi