Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 20.09.2018

pretežno jasno
Danes bo povečini sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. Popoldne v hribovitem svetu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. V Vipavski dolini in na Krasu bo prehodno pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 30 °C.
15°C | 27°C
petek, 19.09.2018
15°C | 28°C
sobota, 21.09.2018
14°C | 30°C
nedelja, 22.09.2018
15°C | 20°C
ponedeljek, 23.09.2018
13°C | 21°C
Opozorila
Četrtek, 20.9.2018 ob 6h
Dodatnega opozorila ni.
15°C
27°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Predavanje Priprava sadja za sušenje in ......


DRUŠTVA

| |
22.09.2016      14:09
A A

Predavanje Priprava sadja za sušenje in kisanje



Deli:

Društvo za razvoj podeželja  LAZ  vabi na zanimivo in poučno predavanje

»PRIPRAVA SADJA ZA SUŠENJE IN KISANJE«,
ki bo v četrtek, 29.9.2016 ob 18. uri v gasilskem domu v Zg. Jablanici 1, 1275 Šmartno pri Litiji.

Predavanje bo vodila ga. Marija Erjavec s sadjarske kmetije, ki obdeluje 10 ha kmetijske površine. Na kmetiji so specializirali predvsem za sušenje jabolk in hrušk. Jabolka tudi sami pridelajo. V svojem sadovnjaku imajo kar 8.500 jablan. V njihovi ponudbi so seveda sveža jabolka, marmelade, jabolčni kis in žganje.

Na predavanju bo tekla beseda o:

-          času obiranja jabolk (tehnološka in užitna zrelost),

-          izbiri primernih jabolk za kis ter

-          o pripravi jabolk za izdelavo kisa in postopku kisanja

Cena delavnice: 5,00 €/osebo.

Informacije in prijave na tel. št. 070 303 321 ali e-mail: drustvo.laz@gmail.com
Več o programu predavanj in delavnic si preberite na: www.laz.si

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Litija!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!