Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Imamo mi, če nimate vi

Knjižnica stvari organizacij je odprta in k sodelovanju vabi vse neprofitne organizacije iz zasavske regije. Knjižnica stvari organizacij je skupnost organizacij, ki si med seboj brezplačno posojajo ali bolje rečeno souporabljajo stvari, operemo in najrazličnejše pripomočke, ki jih potrebujejo pri svojem delovanju.
V Knjižnici stvari organizacij se že nahajajo klasični projektor, mini projektor, zložljive mize, stoli, namizne zastavice, zvočnik z mikrofonom, flipchart tabla, A tabla, več računalnikov, ki so na voljo v prostorih pri posojevalcu, rezalnik papirja in druga oprema, ki je na voljo za souporabo.

Povezani v skupnost Knjižnica stvari organizacij prihranimo denar, prostor in čas.

Pogoj za vključitev v skupnost je prispevek v souporabo in izpolnjena pristopna izjava. Minimalni prispevek je en predmet večje vrednosti ali pet predmetov manjših vrednosti. Če organizacija ne razpolaga s primerno opremo ali pripomočki, ki bi jih lahko prispevala v Knjižnico stvari organizacij, lahko sodeluje s petnajstimi prostovoljnimi urami. 

Knjižnica stvari je bila prepoznana kot lokalna potreba s strani nevladnih organizacij iz Zagorja ob Savi. Z namenom razvoja ideje se je v začetku letošnjega leta oblikovala delovna skupina NVO, ki jo koordinira ZLHT - Regionalni center NVO.

Trenutno v Knjižnici stvari organizacij poleg ZLHT - Regionalnega centra NVO sodelujejo še: ŠKLAB klub zasavskih študentov, Zadruga VEZ, z.b.o., so.p., Društvo tabornikov rod Polde Eberl – Jamski Zagorje ob Savi, Medgeneracijsko društvo Srečno Zagorje, Društvo PUNKT CC so.p. in MC ZOS.

Gre za sodelovanje na temelju nove ekonomije ali bolj rečeno ekonomije skupnosti, ki v nasprotju z individualnim potrošniškim življenjskim stilom postavlja pomen delovanja v skupnosti na prvo mesto in je nekakšen uresničen koncept uravnoteženega razvoja sektorja pri katerem lahko bolj razvite NVO s svojimi kapacitetami spodbujajo napredek manj razvitih organizacij. Vsekakor je učinek med različno razvitimi NVO vzajemen, saj se pri nastajanju skupnosti sprožajo sinergijski učinki skozi metodologijo dela in razvoja v ekonomiji skupnosti.

Vsi zainteresirani nam lahko pišete na knjiznica.stvari@gmail.com ali pokličite na 059 927 619 (ZLHT - Regionalni center NVO) ali na 040 720 947 (ŠKLAB – klub zasavskih študentov), povprašajte za pristopno izjavo in se pridružite skupnosti.  

 

Dobra raba je souporaba.

Dobrodošli v Knjižnico stvari organizacij.

 

Oglejte si tudi