Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Ekipe ŽRD Litija nadaljujejo s tekmami državnega prvenstva v rokometu

Pretekli vikend so redne tekme v državnem prevenstvu odigrale članice, starejše deklice in mlajše deklice. V domači športni dvorani smo spremljali zanimivo člansko tekmo proti ekipi RK Nazarje in tekmo starejšh deklic proti ekipi RK Sava Kranj, mlajše deklice pa so gostovale pri vrstnicah DRŠ Vrhnika.
Starejše deklice so si priigrale novo zmago v državnem prvenstvu. V ponedeljek, 19.1.2015, so se v domači športni dvorani Litija pomerile proti ekipi RK Sava Kranja. Z dobro igro v prvem polčasu so si ob odmoru priigrale prednost 6 golov, rezultat je bil 12:6. V drugem polčasu so popustile, dovolile gostjam, da so se približala na zaostanek 4 golov. Kljub slabši igri so nasprotnice premagale s končnim rezultatom 21 : 13.

 

Članska ekipa je v petek, 16.1.2015, odigrala zadnjo tekmo drugega kroga državnega prvenstva 1. B ženske rokometne lige. Tekma proti drugo uvrščeni ekipi na lestvici, ekipi RK Nazarje, se je za našo ekipo začela. Z dobro igro v napadu, kot tudi v obrambi so naša dekleta vodila prvi del prvega polčasa. Z nekaj napakami do konca prvega polčasa je naša ekipa izgubila vodstvo in na odmor odšla s zaostankom 2 golov (13:15). V drugem polčasu so se naša dekleta dobro upirala nasprotnicam, vendar jim je proti koncu tekme zmanjkalo moči. Tekma se je končala z rezultatom 24:30.  

 

Mlajše deklice so v nedeljo, 18.1.2015 odšle na gostovanje na Vrhniko od koder so se žal vrnile s porazom. Naše deklice so prikazale dva zelo različna polčasa. V prvem so pa medlem začetku vzpostavile ravnotežje na igrišču ter si po dobri igri priigrale majhen zaostanek, rezultat je bil 11:7. V drugem polčasu pa je prišlo do razpada igre ob zelo agresivni obrambi domačih igralk, tako da se je tekma končala z rezultatom 29:9.

 

Vabljeni na nove tekme naših ekip. Prva bo že v sredo, 21.1.2015, ko se bodo članice v 1/8 finala pokala Slovenije pomerile proti ekipi RK Ljubljana.

Oglejte si tudi