Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Delavnica - Priprava in prodaja prehrambnih izdelkov društev na sejmih in prireditvah

Consulta Regionalni center NVO vabi društva, ki se srečujejo s pripravo in prodajo hrane v okviru sejmov in prireditev,  na izobraževanje, ki bo v ponedeljek 25.9.2023 ob 17.00 na Izlakah.  Na izobraževanju bo v prvem delu predstavljen pravni in računovodski vidik prodaje prehrambnih izdelkov, v drugem delu pa boste spoznali sanitarno tehnične pogoje ter HACCP. Sledilo bo še usposabljanje za varno delo z živili za člane društev, ki rokujejo z živili.

Program:

 

17.00 - 1. del - Pravni in računovodski vidik prodaje prehrambnih izdelkov za društva

Prvi del izobraževanja je namenjen predstavnikom društev, ki skrbijo za pravne akte, blagajniško poslovanje oz. finančno poslovanje društev pri prodaji prehrambnih izdelkov. Predstavljeno bo, kako in kaj mora imeti društvo urejeno v svojem statutu, če pripravlja in prodaja prehrambne izdelke ter druge zakonske zahteve glede izdajanja računov.

Izvajalka: Tjaša Bajc, Consulta.si, Regionalni center NVO

18.00 - 2. del - Higiena in varnost živil - HACCP

Drugi del izobraževanja je namenjen vsem tistim članom, ki pripravljajo in prodajajo izdelke na sejmih in prireditvah. Ne glede na to, ali gre za stalno ali občasno dejavnost, ali gre za izdelavo, ali pa samo za prodajo. Osnova so minimalni sanitarno tehnični pogoji in spremljajoča dokumentacija HACCP načrt. Vsak, ki  rokuje z živili pa mora biti usposobljen za varno delo z živili, zato bodo vsi udeleženci prejeli pisno potrdilo o opravljenem izobraževanjem.

Izvajalka: Petra Privšek Konjačić s.p., SAN-ING, svetovanje in inženiring

Termin in lokacija:

ponedeljek, 25. 9. 2023, ob 17. uri

Izlake  - točno lokacijo boste prejeli na elektronski naslov.

Prijave:

Udeležba na izobraževanju je brezplačna za društva iz zasavske regije. Prijava na izobraževanje je obvezna do 22. 9. 2023 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se na povezavi: www.consulta.si/prijavnica

 

Izobraževanje organizira Regionalni center NVO v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije. Delavnica je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

 

Oglejte si tudi