Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

11. SREČANJE REJNIŠKIH DRUŽIN IN ČLANOV REJNIŠKEGA DRUŠTVA SLOVENIJE

Letos smo organizirali že 11. tradicionalno srečanje rejniških družin in članov Rejniškega društva Slovenije, katero se je tokrat odvijalo v Lendavi v soboto, 10. junija 2017. Na srečanje smo povabili rejniške družine, strokovne delavce s področja rejništva in simpatizerje rejništva iz celotne Slovenije. Vabilu se je odzvalo okrog 230 članov društva in strokovnih sodelavcev, kateri so s svojo prisotnostjo izkazali spoštovanje do našega dela.

Zbrali smo se ob 10. uri v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, kjer je sledil kratki nagovor predsednika društva mag. Darka Krajnca in strokovnega sodelavca društva mag. Andreja Omulca. Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Lendava mag. Anton Balažek, ter župan občine Dobrovnik g. Marjan Kardinar.

 

Sledila je predstava Rdeča kapica, v izvedbi Lutkovnega gledališča Pupilla. Program smo nadaljevali z družinskim pohodom čez Lendavske in Dolgovaške gorice do stolpa Vinarium,  ene najbolj obiskanih turističnih točk v Pomurju. Pohodnike so skozi gorice vodili člani Planinskega društva iz Lendave. Po vrnitvi okoli 14. ure je sledilo druženje in animacija za otroke na dvorišču Dvojezične osnovne šole II.

 

Poskrbljeno je bilo tudi za lačne želodčke, s tradicionalnim prekmurskim bogračem in pereci, otrokom pa smo jedilnik popestrili še s pico. Mize so bile ves čas obložene z osvežilnimi napitki, sadjem in pecivom, za katerega so poskrbele prostovoljke.

 

Srečanje je bilo hkrati odlična priložnost, da smo strokovnim delavcem Centrov za socialno delo iz celotne Slovenije predali novo številko Rejniškega glasnika, internega glasila Rejniškega društva Slovenije, kateri bo s številnimi zanimivimi članki zagotovo prijetno in koristno branje zanje in vse rejnike.

 

Po zanimivem programu, prijetnem druženju in sklenjenih novih prijateljstvih, smo se okrog 18. ure razšli z mislijo, da se naslednje leto zagotovo zopet snidemo.

 

Srečanje daje rejnikom vedno možnost za izmenjavo izkušenj, saj se srečanja udeležujejo rejniki, kateri svoje poslanstvo udejanjajo že vrsto let in razpolagajo z mnogo koristnimi informacijami in izkušnjami. 

Pri pripravi nam je v veliki meri pomagala občina Lendava ter veliko število prostovoljcev. Izvedbo tega dogodka, kot tudi ostalih dejavnosti Rejniškega društva Slovenije, nam omogočajo občine, ki nas sofinancirajo preko javnih razpisov in številni donatorji, ki so se tudi tokrat izkazali.

REJNIŠKO DRUŠTVO SLOVENIJE

Oglejte si tudi