Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Predsednik republike Borut Pahor na odprtju medgeneracijskega središča ŠMELC

 

Medgeneracijsko središče ŠMELC za občino Litija predstavlja pomembno pridobitev in  je primer dobre prakse, kakršnega v Sloveniji, v takšni razsežnosti, še nismo videli.

 

V lokalni skupnosti smo dokazali, da je mogoče doseči, kar  je morda sprva kazalo kot nemogoče. Predsednik države je opozoril na moč sodelovanja, ki se pokaže takrat, ko v dobro skupnosti premostimo različna mišljenja. V objektu bodo poleg domske oskrbe in oskrbovanih stanovanj tudi Vrtec Litija, Glasbena šola Litija – Šmartno, Varstveno delovni center ter lekarna.  Ob ogledu medgeneracijskega središča so predsedniku republike pripravili kratke kulturne točke otroci vrtca Litija, MePZ Društva upokojencev Mavrica, mešani pevski zbor Doma Tisje,  mladi talenti Glasbene šole Litija - Šmartno, Marija Pirc iz OŠ Litija PP in članica Društva Sožitje. Prav vse je predsednik Pahor ob tej priložnosti povabil na ogled Predsedniške palače.

 

Iskreno se zahvaljujemo Pihalnemu orkestru Litija za njihov prispevek na otvoritveni slovesnosti kakor tudi vsem ostalim nastopajočim.

 

 

Več fotografij Slovenske tiskovne agencije ob otvoritvi medgeneracijskega središča, si lahko ogledate tukaj

Oglejte si tudi