Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
24°C
10°C
Oceni objavo

Novosti ob 15. obletnici avtobusne povezave železniške postaje in Šmartna pri Litiji

V začetku januarja je minilo že 15 let, odkar so Slovenske železnice vzpostavile redno avtobsno linijo med železniško postajo v Litiji in Šmartnim pri Litiji.

 

Povezava se je v tem času uveljavila kot pozitiven primer povezovanja v javnem potniškem prometu, ki je lahko vzor mnogim občinam po vsej Sloveniji. Ob petnajstletnici povezave so Slovenske železnice predstavile novost in sicer nakup novega avtobusa in uvedbo skupne mesečne čip vozovnice za vlak in avtobus.

 

Pri promociji javnega potniškega prometa Slovenske železnice sodelujejo tudi z Razvojnim centrom Srca Slovenije. Slednji je v navedenem projektu prepoznal elemente odgovornega inoviranja, kar želijo poudraiti tudi v okviru evropskega projekta FaRInn. Gre za vsebine, ki povezujejo elemente skrbi za okolje, etike in odgovornosti do širše družbe. Z nalepko, ki so jo za to priložnost  namestili na novem vozilu, želijo lokalni javnosti sporočiti, da je tudi na vsakdanjih poteh potrebno veliko pozornost posvetiti skrbi za okolje v najširšem smislu - tako do narave kot tudi do nas samih.

Oglejte si tudi