Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C
Deli

Oblikovanje inovacijskih ekosistemov v Srcu Slovenije

Razvojni center Srca Slovenije je 5. oktobra 2017 izvedel podjetniško delavnico, v okviru katere so bile predstavljene vsebine treh sočasno potekajočih evropskih projektov – TRINNO, D-STIR in P-IRIS, pri katerih sodeluje Razvojni center Srca Slovenije.
Delavnica, je potekala v prostorih podjetja JUB d.o.o. v Dolu pri Ljubljani. Na delavnici so se udeleženci spoznali s konkretnim poslovnim inovacijskim primerom – Steklarno Hrastnik, ki ga je predstavila Simona Lesar. Dala je vpogled v to, kako v posameznem sektorju podjetja vodilni (skupaj s sodelavci) sooblikujejo rešitve in krepijo svojo mednarodno konkurenčnost, hkrati pa se močno opirajo na lokalno okolje in zanj v vseh smislih odgovorno skrbijo ter vanj vlagajo. Tako v smislu investicij v razvoj podjetja in delovnih mest, kot konkretno v razvoj kadrov in njihov karierni ter osebnostni duhovni razvoj. Prav takšen celovit pristop in sodelovanje z zaposlenimi je ključni dejavnik tega večkrat mednarodno nagrajenega podjetja, z edinstveno poslovno kulturo in izjemno visokim inovacijskim potencialom. 

Na podlagi zajema podatkov, dobrih praks in izvedenih strokovnih obiskov, ki so že potekali v okviru vseh navedenih projektov, so bili obravnavani ključni elementi, ki prispevajo k oblikovanju inovacijskih in podpornih ekosistemov. V okviru teh je moč razvijati in implementirati odgovorne družbene inovacije kot tudi povezovati ključne nosilce inovacij v pro-aktivno delujoče mreže. 

Udeleženci delavnice so imeli osrednjo vlogo pri delu v skupinah, ko so oblikovali različne scenarije za inovacijska okolja. Prav tako je bilo izpostavljeno, da mreže različnih akterjev krepijo moč skupin, kar ima veliko vrednost na terenu, omogoča lažje povezovanje, skupne nastope na trgu, pristopanje k projektom, razvoj novih delovnih mest in krepitev lokalnih jeder s povezovanjem v širše mrežne skupnosti. Pomembno je predvsem povezovanje start up okolij, manjših podjetnikov in velikih podjetij v okoljih. Slednje so tudi ključna stičišča vseh treh projektov – TRINNO, D-STIR in P-IRIS.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij