Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Denis Totoškovič: "Selitev v Litijo je bila odlična poteza!"

Po že kar nekaj tekmah v dresu FC Litija, sem se pogovarjal z novincem v litijskem dresu – Denisom Totoškovičem. Pogovor je bil zelo sproščen, bilo je kar nekaj smeha (ker Toti pač tak je), povedal pa je kako je prišlo do prestopa v Litijo, o ciljih v klubu in še marsikaj zanimivega. Vas zanima kaj zanimivega je povedal tudi o trenerju Horvatu?
Toti, kako je prišlo do prestopa v Litijo?
Do prestopa je prišlo po pogovoru z gospodom Andrejem Vrhovcem. Skupaj s trenerjem Horvatom sta si me želela v ekipi, zato sem lahko samo rekel »ja, bom igral«. Vsi pa vemo kaj pomeni Litija v futsalu.

Tvoj položaj v igri je največkrat »pivot«, kar si z odlično formo pokazal v prvem delu sezone. Kako še lahko pomagaš ekipi oz. kako bi se opisal kot igralca?

Ja, forma je odlična. Pivot pa je položaj kateri mi najbolj ustreza in ekipi lahko najbolj pomagam. Kot igralec pa sem borben, agresiven in nikoli ne želim izgubiti. To so stvari, ki me delajo takšnega kot sem in na ta način lahko najbolj pomagam ekipi.

Je bila selitev v Litijo prava poteza?
Seveda! To je bila odlična poteza. Vsi vemo kaj pomeni Litija v futsalu in lepo je igrati za ta klub. Prebiti se mi je uspelo celo v reprezentanco.

Kakšni so tvoji cilji v klubu? Je to tudi naslov naj strelca?
Cilji so tako kot pri vseh – biti prvak, biti najboljši v državi. Kdo je najboljši strelec, sploh ni pomembno.

Omenil si že vpoklic v reprezentanco. Je to priznanje za tvoj drug in vztrajanje v futsalu?

To je vsekakor lepo priznanje zame in potrditev, da delam dobro. Sem zelo vesel, da sem lahko član slovenske reprezentance, »do duše«! (smeh) Kako bo naprej pa bomo videli. Sam bom delal na tem, da bom dal vse od sebe, selektorjeva pa je zadnja.

S trenerjem Horvatom sodeluješ pol sezone. Kaj bi lahko povedal o njem?

Je odličen trener, ampak včasih malo »smešen«. (smeh) Da me ne boste narobe razumeli – s svojim znanjem, ki ga ima res ogromno, nam razloži ogromno stvari, ki pa jih nekateri igralci včasih niti ne zastopimo. (smeh) Je vredu oseba in vredu trener.

Ekipa je mlada in na trenutke morda še nekoliko neizkušena. Kaj lahko pričakujemo od ekipe do konca sezone?

Pričakujemo lahko marsikaj. Od tega,da nam kakšno tekmo ne bo šlo po načrtih, do perfektnih tekem. Je pa liga zelo izenačena, tako da bo še zanimivo. Pustimo se presenetit.

Kako bi povabil gledalce na preostale tekme sezone?
Naj pridejo gledat Litijo in posledično dober futsal!

Toti, hvala za pogovor. V dresu FC Litija in slovenske reprezentance ti želimo veliko dobrih tekem in zadetkov!

Luka Bregar

Oglejte si tudi