Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
3°C
-4°C
JUTRI
1°C
0°C
3021

Nazaj k naravi z Inštitutom za gozdno pedagogiko

V začetku oktobra je v Ponovičah potekalo dvodnevno izobraževanje iz gozdne pedagogike v sklopu projekta Nazaj k naravi. Z inštitutom za gozdno pedagogiko Kamnik smo spoznali številne aktivnosti, ki jih lahko z mladimi in starejšimi izvajamo v gozdu. Izobraževanje je bilo namenjeno osebam (pedagoginjam, mentorjem, prostovoljkam,…), ki delajo z mladimi z manj priložnostmi (s poudarkom na delu z mladimi z motnjami v duševnem razvoju. 

Cilji seminarja pa so bili:

- opredeliti gozd, kot naravno učno okolje za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami

- predstaviti prednosti bivanja v naravnih okoljih za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami

- spoznati praktične pristope za mladostnike s posebnimi potrebami preko doživljanja in spoznavanja narave, gibalno spoznavnih iger, raziskovanja narave, vzgoje o naravi

- opredeliti pristope za posamezne skupine (ADHD, cerebralna paraliza, motnje avtističnega spektra, Aspergerjev sindrom, Downov sindrom, lažje gibalne disfunkcije, gluhi in naglušni) s pomočjo gibanja v naravnih okoljih.

Izobraževanje smo zapustili polni novih spoznanj in motivacije za še pogostejšo uporabo gozda v izobraževanju in v našem vsakdanu.

Društvo Lojtra, Društvo Sožitje Litija in Šmartno ter Nesta d.o.o. skupaj izvajamo projekt Nazaj k naravi, nadgradnja učnega okolja v naravi za namen izvajanja in promocije izobraževalnega turizma. Projekt Nazaj k naravi sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi