Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
-1°C
-2°C
JUTRI
-0°C
-2°C
3093

Akcija "Manj svečk za manj grobov" letos drugače

Koordinatorji akcije smo se skupaj z nosilcem akcije MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV dogovorili, da se letošnja akcija izvede, v kolikor bodo za to primerni zdravstveni pogoji. Žal se epidemiološka v situacija v Sloveniji slabša iz dneva v dan, zato je smiselno, da se izogibamo množičnim obiskovanjem pokopališč ob 1. novembru.

MSMG bo v letošnjem letu izvedena kot javni poziv državljanom, naj ob letošnjem 1. novembru ne obiskujejo pokopališč, ampak obisk prestavijo na kasnejši čas, ko se zdravstveno stanje izboljša. V tem času, pa naj se svojih pokojnih spomnijo s svojim spominom, mislijo in darom v dobrodelne namene, ki bo reševal življenja. Ljudje bodo lahko darovali preko SMS sporočil in UPN nalogov. Zbiranja sredstev na stojnicah s prostovoljci v letošnjem letu tako ne bo. Zavedamo se da bo zaradi tega zbranih manj sredstev, vendar je to edini način, da tudi z lastnim zgledom pokažemo, da z reševanjem življenj mislimo resno.
Sredstev zbranih s SMS sporočili iz tehničnega vidika ne moremo razporediti po krajih, saj operaterji ne omogočajo več ključnih besed. Ta sredstva bodo namenjena Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči – HNMP in sicer za opremo za oskrbo podhlajenih na terenu, ki se bo uporabljala v reševalnem helikopterju (termometri, naprave za ogrevanje infuzije,... ).

Manj svečk za manj grobov je bila vedno akcija s katero rešujemo življenja. Ne glede ali se z javnimi ukrepi strinjamo ali ne, je prav, da spoštujemo priporočila zdravstvene stroke in, če obstaja najmanjša možnost, da bomo s tem rešili kakšno življenje je takšen način več kot upravičen.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi