Litija

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Društvo LILA izdalo katalog Čebelarska pravda v Litiji

Društvo LILA z izdajo kataloga Čebelarska pravda v Litiji zaključuje letošnji večji projekt, ki je združil vse sekcije društva v ustvarjanju na aktualno ekološko tematiko in tudi druge sodelavce izven društva.

Katalog, posvečen znameniti pravdi izpred dobrih 100 let, vsebuje strokovne in umetnostne vsebine. V strokovnem delu sta predstavljeni tako zgodovinska plat pravde med nekdanjo topilnico in takratnimi čebelarji, kot tudi sodobni naravoslovni pogled na problematiko čebel in drugih opraševalcev, čebelarjenja in medovitih rastlin. Med listanjem kataloga sledimo slikam in fotografijam, nastalim na letošnjem slikarsko - fotografskem ex temporu, vključena so tudi dela otroškega ex tempora na isto tematiko ter botanične ilustracije in fotografije čebelnjakov. Med prispevki so še krajši intervjuji z litijskimi in šmarskimi čebelarji in zgodbe ter pesmi, ki so jih prispevali člani sekcije LILA PIŠE.

Predstavitev kataloga bo v sredo, 29. 11. 2023, ob 19. uri v Mestnem muzeju Litija. Ob tem bo še na ogled razstava fotografij čebelnjakov iz občin Litija in Šmartno pri Litiji, ki so jih posneli člani foto sekcije društva. Izdajo kataloga so podprli JSKD OI Litija, Občina Litija in Mestni muzej Litija.



Oglejte si tudi