Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
PON.
17°C
12°C
Oceni objavo

Zavod Levstikova pot bo na pohodu zbiral pomoč za razvoj genskega zdravljenja otrok – Rešimo življenje Karolini

Zavod Levstikova pot se je ob 37. popotovanju po Levstikovi poti odločil za obširnejše zbiranje denarnih sredstev za razvoj genskega zdravljenja otrok. Odločili smo se za sodelovanje z Društvom za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, Cesta Leona Dobrotinška 2, 3230 Šentjur.

Še natančneje, vsa zbrana sredstva bomo namenili deklici Karolini v okviru akcije društva Karolina – rešimo ji življenje.

Za sodelovanje smo se dogovorili z Društvom Viljem Julijan, ker želimo prispevati svoj delež k razvoju zdravljenja otrok z redkimi genskimi napakami.

V soboto, 11. novembra 2023 (letos prav na martinovo soboto, sicer pa vedno drugo soboto v novembru) organiziramo že 37. izvedbo množičnega popotovanja po Levstikovi poti od Litije do Čateža. Podrobnosti o projektu in letošnji prireditvi so na naslovu www.levstik.si in www.levstik.info.

V minulih letih smo zbirali denar v humanitarne namene predvsem med ponudniki hrane in pijače ob poti, letos pa smo se odločili, da v namen nakažemo tudi del prihodkov od prijavnin udeležencev.

Tako smo se povezali z Društvom Viljem Julijan, ki zbira denar za razvoj genskega zdravljenja otrok z redkimi genskimi napakami. Ves denar, ki ga bomo tako zbrali ob letošnjem popotovanju, bomo namenili deklici Karolini v okviru akcije Karolina – rešimo ji življenje.

Čeprav je časa malo, pa vendar. Poskušamo zbrati nekaj dodatnega denarja v podjetjih v občinah Litija, Šmartno pri Litiji in Trebnje, skozi katere poteka Levstikova pot. Predlagamo vam sodelovanje in sicer tako, da se odločite za pokroviteljstvo 37. popotovanja po Levstikovi poti, mi pa bomo 80 odstotkov tega denarja namenili Društvu Viljem Julijan. Znesek načeloma niti ni pomemben, vseeno pa pričakujemo vsaj 50 €.

Prosimo podjetja, če se nam lahko javijo prek e-pošte info@levstik.si, če so pripravljeni prispevati kaj denarja.

Zavod Levstikova pot

Oglejte si tudi