Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Nove ptičje krmilnice

Zavarovalnica Triglav z otroki postavila ptičje krmilnice v Lenartu
 Zavarovalnica Triglav je v sklopu svoje družbeno odgovorne akcije, ki v mesecu februarju poteka v Območni enoti Maribor, najprej razveselila otroke v Vrtcu Lenart. Zaposleni iz Zavarovalnice Triglav so ob različnih aktivnostih skupaj z otroki izdelali in na dvorišču vrtca postavili tri ptičje krmilnice. Cilj akcije je povezati zaposlene Zavarovalnice Triglav in lokalno skupnost ter skupaj narediti nekaj dobrega za naravo, hkrati pa med otroki spodbuditi zanimanje za skrb za okolje.

 

Vrtec v Lenartu so ponedeljek, 4. februarja, v okviru družbeno odgovorne akcije Zavarovalnice Triglav obiskali zaposleni naše največje zavarovalnice in vodstvo njihove Območne enote Maribor. S seboj so prinesli ptičje krmilnice, v sodelovanju z vrtcem so se pridružili trem skupinam otrok, starih od tri do šest let, in skupaj z njimi vdahnili barvitost krmilnicam. Ob barvanju so otroci ustvarili tudi različne izdelke: papirnate ptičke, ptičke in ptičje hiške iz plastelina in kock ter prebirali knjige o pticah.

 

Najmlajše je nagovoril direktor Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav Štefan Vöröš, ki je ob tem povedal: »V Zavarovalnici Triglav želimo v letošnji družbeno odgovorni akciji povezati zaposlene z lokalno skupnostjo. Odločili smo se, da v njo vključimo tudi najmlajše in tako z izdelovanjem ptičjih krmilnic ter njihovo postavitvijo naredimo nekaj dobrega za naravo, med otroki spodbudimo skrb za okolje in njihovo ustvarjalnost. Otroci iz vrtca so z današnjim dnem dobili odgovornost, da redno polnijo ptičje krmilnice, mi pa bomo  poskrbeli za hrano za ptice.«

 

Za uspešen dogodek, ki je razveselil vse, se je zahvalil tudi vodstvu vrtca Lenart: »Zelo smo veseli, da so nas tako lepo sprejeli in da smo naleteli na takšno pripravljenost za sodelovanje v naši družbeno odgovorni akciji.« Zaposleni iz Zavarovalnice Triglav so nato vsem sodelujočim otrokom podarili še praktična darilca in jim pripravili sadni prigrizek.

 

Skupaj s predstavniki Zavarovalnice Triglav in pomočnico ravnatelja vrtca Kristino Travnekar so nato pred vrtcem postavili krmilnice. Nad družbeno odgovorno akcijo so bili navdušeni tudi v vrtcu. Pomočnica ravnatelja vrtca Kristina Travnekar: »Naše delo oziroma življenje v vrtcu je zelo povezano in vpeto v ožje ter širše okolje. Bili smo veseli predloga s strani Zavarovalnice Triglav, da pri nas opravijo družbeno koristno delo, ki je povezano z otroki, skrbjo za naravo in z njo povezano skrbjo za druga živa bitja. Na koncu smo bili veseli vsi, mi v vrtcu in tudi gostje iz Zavarovalnice Triglav, ki so odšli z nasmehom na obrazu. Verjamem, da so se med otroci počutili dobro in tudi njihov dan je bil drugačen kot običajno. V sodelovanju je uspeh.«

 

Nasmejane obraze malih nadebudnežev so za zaključek nepozabnega dne pričakali še kurenti in v deželo začeli privabljati pomlad ter dobro letino.

Oglejte si tudi