Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Letošnja Trgatev v Zavrhu je uspela

Letošnja Trgatev v Zavrhu je uspela, privabila je veliko obiskovalcev.  Turistični vlakec Jurček je brez premora vozil 5 ur, voznik je dejal, da je v tem času na progi, ki je potekala od razglednega stolpa do Selc, mimo lovskega doma, do muzeja Kranvogel in do končne postaje  pri stolpu prepeljal približno 1000 potnikov.

Dogajanje  V Zavrhu in ob progi, kje je vozil vlakec, je bilo bogato, polno doživetij  za obiskovalce vseh generacij. V lovskem domu je bila na ogled lovska razstava, lovci so ponujali lovski golaž.  V bližini lovskega doma so otroci lahko tudi jezdili konje.

Živahno je bilo tudi v muzeju pri Kranvoglovih, kjer so na ogled starodobniki vseh vrst, stara mehanizacija in orodja, za tiste, ki si zaželijo pobega v preteklost. Pisano, barvito  in bogato je bilo na ploščadi pri Maistrovem razglednem stolpu. Lokalni vinogradniki, ponudniki dopolnilne dejavnosti na kmetiji so ponujali vina, mošt, sokove, gibanice, kruh in domače dobrote.

Trgatev potomke stare trte so izvedli člani Turističnega društva Zavrh, najprej skrbnik trte Jože Rojs, kasneje so se pridružili  še drugi berači. Prisotne  na prireditvi sta nagovorila župan Janez Kramberger in podpredsednik TD Rudolf Maister Vojanov Jože Rožmarin.

Za zabavo je skrbel ansambel Štajerki fakini. Zapele so ljudske pevke DU Lenart, zaplesala je Folklorna skupina KD Sv. Ana. Člani Sadjarskega društva Slov. gorice Lenart so prikazali tradicionalno prešanje jabolk.

Organizatorji: Občina Lenart, Društvo vinogradnikov Lenart, TD Rudolf Maister Vojanov Zavrh, LD Voličina in drugi kličejo na snidenje na završki trgatvi v letu 2018.

Oglejte si tudi