Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Gledališka predstava MUSAE

Gledališka predstava dijakov Prve gimnazije Maribor

Vabljeni na ogled gledališke predstave MUSAE, ki jo bodo uprizorili člani gledališke skupine Avis iz Prve gimnazije Maribor.


Predstava bo v petek, 16. 1. 2015, ob 19. uri v domu kulture Lenart.

 

Avis je ljubiteljska gledališka skupina, sestavljena iz dijakinj in dijakov Prve gimnazije Maribor, željnih odrskih izzivov. 


Njihova zgodovina je precej kratka. V začetku lanskega leta so svojo prvo igro, dovtipno avtorsko predstavo Krizni sestanek Olimpa, prikazali na tradicionalnih Klasičnih dneh Prve gimnazije. Lenartu z okolico pa se predstavljajo z nič manj vznemirljivo predstavo Musae, ki so jo premierno uprizorili v sklopu novembrskih Klasičnih dni na odru Prve gimnazije in jo čez dva tedna na istem mestu pred drugim občinstvom tudi ponovili. Ekipa pripravlja nove igre, ki jih po vsej verjetnosti, hočeš nočeš, ne boste zgrešili.

Že tisočletja navdihujejo umetnike tega sveta, a tokrat so dobile prav posebno nalogo. Hčere vrhovnega boga Zevsa in boginje spomina, Mnemosine, bodo pokazale vse, kar zmorejo. Pa bodo njihove ideje dovolj, da zadovoljijo eno in edino, kraljico podzemlja? To in še več boste izvedeli ob ogledu nevsakdanje predstave Musae.

Oglejte si tudi