Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Duo Clearobscure, Aleksandra Bajde in Emret Sihan Kaleli, Koncert

Clearobscure je projekt dveh mladih umetnikov, Aleksandre Bajde iz Lenarta in Emreta Sihana Kalelija iz Ankare. Z združevanjem različnih vplivov svojih glasbenih okolij ustvarjata hibrid sodobne klasične in improvizirane glasbe. Iz jazza jemljeta elemente improvizacije in spontan odziv, hkrati pa uporabljata svobodo v osebnem izrazu. Obsežna paleta barv sodobne glasbe, izvedenih z uporabo nekonvencionalnih klavirskih in vokalnih tehnik, je ena od značilnih lastnosti njunih skladb. Nastop vključuje tudi določene kretnje in gibe, s katerimi ustvarjata vizualno dimenzijo, ki stopnjuje doživljanje njune glasbe.

 

Aleksandra Bajde iz Lenarta je na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor zaključila 10 let violine, 6 let klavirja in 3 leta klasičnega petja. Leta 2011 je diplomirala iz jazz petja na Konservatoriju v Amsterdamu, leta 2013 je zaključila dodiplomski študij mednarodnih odnosov in sociologije na Amsterdam University Collegu, leta 2014 pa trojezični magistrski študij na Advanced European and International Studies na Evropskem inštitutu v Franciji. Sodelovala je pri različnih projektih v Sloveniji in tujini. Zaposlena je kot vodja projektov pri European Federation of National Youth orchestras na Dunaju in opravlja drugi magisterij kompozicije na Anton Bruckner Privatuniversität v Linzu.

 

Emre Sihan Kaleli je turški skladatelj in komponist. Leta 2010 je diplomiral iz kompozicije na Državnem konservatoiju v Uzbekistanu, leta 2012 je zaključil magisterij na Konservatoriju v Amsterdamu, sedaj pa opravlja postmagisterij iz kompozicije na Kunstuniversität Graz. Deluje kot svobodni skladatelj. Njegove skladbe so bile izvedene na prominentnih festivalih v Nemčiji, Švici, Nizozemski in Turčiji.

Organizator: Občina Lenart

 

https://www.google.si/?gws_rd=ssl#q=DUO+CLEAROBSCURE

Oglejte si tudi