Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
12°C
3°C
Oceni objavo

Minister Han: Politika mora slediti uspešnemu gospodarstvu

Župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, je 27. 1. 2023 zvečer v Domu kulture Lenart priredil tradicionalno srečanje podjetnikov, direktorjev, vodij javnih zavodov, občinskih svetnikov, predsednikov društev, duhovnikov in predstavnikov drugih organizacij, ki soustvarjajo življenje in delo v občini Lenart. Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ki je v svojem govoru izpostavil gradnjo partnerstva in zaupanja med politiko, gospodarstvom, lokalno skupnostjo in civilno družbo. Srečanja se je udeležil poslanec RS Franc Breznik. Sledil je ogled gledališke predstave Skočiva pod odejo Dramske sekcije KD PAVZA iz Selnice ob Dravi, nato pa so bili vsi zbrani povabljeni na pogostitev v Center Slovenskih goric. 

Župan mag. Kramberger je najprej pozdravil vse zbrane, poseben pozdrav in zahvalo pa je namenil slavnostnemu govorniku, ministru Matjažu Hanu. »To tradicionalno srečanje v naši občini organiziramo v mesecu januarju, z namenom da vam izkažemo zahvalo za vaš trud in delo,« je povedal Kramberger.
Povezovalka dogodka Aleksandra Papež je napovedala govor slavnostnega govornika ministra Hana, ki je izpostavil današnji delovni dan v vzhodnem delu države, saj je obiskal tri podjetja, ki so na svojem segmentu zmagovalci: Inpos iz Slovenske Bistrice, podjetje Filo iz Ruš in lendavski Varis.
»To so podjetja na katera smo Slovenci lahko ponosni. Podjetja, kjer se je dvignila produktivnost, kjer je dodana vrednost na zaposlenega nad povprečjem naše države, kjer imajo ljudje v teh podjetjih plače bistveno nad slovenskim povprečjem, kjer so podjetja, kar je zelo pomembno, družbeno odgovorna in so v bistvu navdih za našo državo,« je izpostavil minister in poudaril, da je pomembno, da politika pripomore k napredku gospodarstva: »Pomembno se mi zdi, da politiki in ministri gredo na teren, da vidijo in rešujejo stvari iz terena. Naša naloga je, da naredimo pogoje, da bodo uspešni lahko šli naprej in da nikogar se smemo pustiti zadaj.«
Minister je tudi podal opažanja v času njegovega ministrovanja: »Ko v zadnjem obdobju hodim po Sloveniji moram reči, da imamo kopico vrhunskih podjetji, ki niso izpostavljena pa zaposlujejo in imajo novo dodano vrednost, so izvozniki in so lahko ponos Sloveniji. Takemu gospodarstvu mora politika slediti. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo pripeljati gospodarstvo tja, kamor si vsi skupaj želimo – da bo bolj konkurenčno in da bo imeli večjo produktivnost. Absolutno moramo nadaljevati z gradnjo partnerstva in zaupanja med politiko, gospodarstvom, lokalno skupnostjo in tudi med civilno družbo.
Dogodki, kot je današnji, so izrednega pomena, da se med saboj slišimo, pogovorimo in sprejmemo odločitve, ki bodo pomagale slovenskemu narodu. Mislim, da ima Slovenija veliko priložnost, da postane zmagovalka,« je strnil v svojem nagovoru.
Sledila je gledališka predstava Skočiva pod odejo po motivih Raya Cooneya, nato pa še pogostitev, ki so jo v Centru Slovenskih goric pripravili v Štajerski hiši kulinarike.


vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi