Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Gasilci PGD Voličina sprejeli novo gasilsko vozilo GVC-1

V Voličini v letošnjem letu poleg energetske sanacije osnovne šole, potekata tudi obnova osrednjega trga, ki se nahaja pri kulturnem domu ter gradnja gasilskega doma. V sklopu omenjene novogradnje je bil izveden nakup novega gasilskega vozila GVC 16/25 (GVC-1), ki so ga tamkajšnji gasilci v petek, 18. novembra, s curkometom sprejeli v Voličini. Sprejema so se ob domačih gasilcih in številnih krajanih udeležili še župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, podžupan Franci Ornik, predsednik Gasilske zveze Lenart Jože Selinšek in podpoveljnik Gregor Bauman ter predstavniki podjetja WEBO, ki je nadgradnjo izvedlo.
Prednost novega gasilskega vozila s cisterno GVC-1 je podaljšana kabina za posadko 1 + 7 (ali za 4 gasilce z dihalnimi aparati). Podvozje je od podjetja MAN, avto ima panelno nadgradnjo in rezervoar za vodo z volumnom 3000 litrov vode. Avto ima teleskopski steber z reflektorji, agregat, vlečni vitel, cevi, turbo ročnike, stikalno lestev, prezračevalnik, termo kamero in še veliko druge opreme, ki bo olajšala delo gasilcem. Novo vozilo so postavili že v delno končan novi gasilski dom, saj je garaža v starem gasilskem domu prenizka.
Predsednik PGD Voličina Smiljan Marin ni skrival zadovoljstva ob sprejemu novega gasilskega vozila in novega gasilskega doma katerega gradnja gre h koncu in je predvidena slovesna otvoritev zadnjo soboto v maju v prihodnjem letu. Povedal je, da je njihova cisterna bila že malo zastarela, saj je stara 23 let. Predsednik društva se je ob koncu zahvalil vsem krajanom in gasilcem, ki so kakorkoli pripomogli k nakupu novega gasilskega vozila in h gradnji novega gasilskega doma in vodstvu Občine Lenart, ki je za nakup prispevala 250.000 evrov, dobrih 50.000 evrov pa je prispevalo PGD Voličina.
»V zadnjih 16 letih smo denimo za sosednje gasilsko društvo v Selcah kupili dve gasilski vozili, prav tako dve vozili za PGD Lenart in eno vozilo za potrebe gasilske zveze. Na gasilce lahko vedno računamo, zato bomo z vlaganji v nakup gasilske opreme in obnove prostorov nadaljevali tudi v prihodnje. Najprej se bomo lotili energetske sanacije gasilskega doma Lenart, na gasilskem domu v Lenartu je potrebno tudi obnoviti streho in potrebna je nabava nove gasilske cisterne z večjo kapaciteto vode,« je vlaganjih v požarno varnost povedal župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.

Oglejte si tudi