Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Seja Občinskega sveta Občine Lenart

V četrtek, 9. februarja 2012 je bila 10. seja lenarškega občinskega sveta.Kot je običaj, je župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, na začetku seje poročal o zadevah, ki so se zgodile med 9. in 10. sejo. Izpostavil je naslednje investicije in dogodke:
Rekonstrukcija kulturnega doma Lenart

Dela potekajo po načrtu, v tem času so  dela zaradi nizkih temperatur ustavljena,  končana bodo kot je predvideno. V zvezi s komunalno ureditvijo naselja Radehova je povedal, da je bilo v januarju pridobljeno gradbeno dovoljenje, tako da  se bo pričel postopek javnega naročila za izbiro izvajalca. V zvezi  obnovo vaških jeder je župan povedal,  da je objavljen javni  razpis za ureditev vaških jeder, rok za oddajo vlog se izteče 25. februarja. Občina je v fazi pridobivanja ustreznih dovoljenj, vendar je imela kar nekaj priblemov z nekaterimi lastniki zemljišč glede služnostnih pravic. Občina Lenart se bo na omenjeni javni razpis prijavila s štirimi projekti (Lormanje, Selce, Šetarova in Zavrh).

 

Na izrednem kolegiju, 3. februarja 2012,  so župani z območja Upravne enote Lenart razpravljali o  javni zdravstveni službi. Soglasja v zvezi z organizacijo mreže javne zdravstvene službe še niso dosegli, s kolegijem nadaljujejo v ponedeljek, 13. februarja in nato še v mesecu marcu, da bodo uskladili dokument v zvezi z zdravstveno mrežo na območju vseh šestih občin, ki bo v razpravo in sprejem predložen vsem šestim občinskim svetom.

 

Za zimsko službo na območju občine Lenart je bilo do 9. februarja  porabljenih 80.737 EUR. Člani občinskega sveta in javnost so bili seznanjeni, da so na podlagi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev  s 1.1.2012 prešla določena dela in pristojnosti s področja socialnih zadev na Center za socialno delo Lenart, in sicer: obvezno zdravstveno zavarovanje, znižano plačilo vrtca ter subvencije najemnin za stanovanja. Na  Centru za socialno delo Lenart se je zaposlila tudi delavka iz Občinske uprave Občine Lenart.

 

S. 1.1.2012 je župan razrešil podžupanjo Marijo Zlodej.

 

Agatina in Franckova pot, ki  vodi okrog Komarnika,  je bila na sejmu Turizem in prosti čas, ki je potekal v Ljubljani,  razglašena kot Naj  pot Podravja 2011. Izbrana je bila med 100 prijavljenimi tematskimi učnimi potmi.

 

Kar zadeva pobude in vprašanja svetnikov, je svetnik Maksimiljan Šuman glede sanacije državne ceste skozi Radehovo, ki je bila poškodovana med gradnjo avtoceste  in še vedno ni  sanirana, predlagal, da Občina Lenart uveljavi vsa pravna sredstva in pripravi seznam nedokončanih del v zvezi z odpravo škode zaradi gradnje avtocest po državnem lokacijskem načrtu. Prav tako je predlagal, da občina posreduje državnim organom  dokumentacijo, ki so jo v zvezi s tem poslali občani Radehove Občini Lenart. Pri tem upa na pomoč novih državnih poslancev iz občine Lenart.

 

V zvezi s problematiko rekonstrukcije ceste v Radehovi je župan, mag. Janez Kramberger, povedal, da se je v začetku meseca februarja  sestal  z Gregorjem Fickom, direktorjem Direkcije za ceste RS. Občina Lenart je direkcijo za ceste pisno seznanila  s problematiko ceste skozi Radehovo in nujnostjo rekonstrukcije te ceste.  Župan  je  na razgovoru s predstavniki direkcije za ceste dejal, da je v državni proračun potrebno uvrstiti:

cesto skozi Radehovo s križiščem v Sp. Senarski, obnovo ceste, ki poteka na območju treh občin - Lenarta, Dupleka in Destrnika, tretji zavojni pas Žerjavci oziroma Porčič ter semaforizacijo križišča pri stari lekarni – Partizanska cesta v Lenartu.

 

Svetnica Emilija Šuman je zastavila vprašanje v zvezi z globami, ki jih zaračunava redarska služba, saj meni, da manjših prekrškov ne bi smeli kaznovati. Predlagala je tudi, da bi Občina Lenart razpolagala z bivanjskimi enotami za ljudi, ki so zaradi socialne stiske postali brezdomci.

 

Svetniki so na 10. seji  iz dnevnega reda umaknili  6. točko dnevnega reda - Predlog Odloka o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del poslovno - industrijske cone v Lenartu v Slovenskih goricah (NPIC I) – druga obravnava.

 

V drugi obravnavi so prejeli Odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje opremljanja OPPN za individualno stanovanjsko gradnjo na delu območja naselja Sp. Voličina.

 

V prvi obravnavi so potrdili Odlok gasilski službi v občini Lenart in Odlok o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami na območju občine Lenart.  Sprejeti so bili še Pravilnik o dodeljevanju enkratnih izrednih denarnih pomoči v Občini Lenart, Sklep o ugotovitvi javne koristi in razlastitvi delov nepremičnin v k.o. Sp. Porčič in k.o. Močna, sklep o potrditvi Dokumenta identifikacije investicijskega projekta za ureditev kleti VTC 13 ter Letni program športa v Občini Lenart za leto 2012.

 

Predsednik Nadzornega odbora Občine Lenart, Franci Breznik, je svetnike obvestil o svojem nepreklicnem odstopu s te funkcije, saj je bil na državnozborskih volitvah izvoljen za poslanca, v nadaljevanju pa je občinskemu svetu podal še Poročilo o delu nadzornega odbora pod njegovim vodstvom.

Oglejte si tudi