Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Proslava ob prazniku krajevne skupnosti Volčina

V Kulturnem domu Voličina je v petek 21. septembra potekala proslava ob krajevnem prazniku s kulturnim programom. Ob tem pa so podelili Ovtarjeva priznanja in priznanja Krajevne skupnosti Voličina

Delovanje in funkcija ovtarja je usmerjena v varovanje okolja – varovanje Slovenskih goric, razvoju ekološke in turistične zavesti ljudi. Ovtar spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom. Prizadeva si za čisto in urejeno domače okolje, za ohranitev kulturnih spomenikov in za ohranjanje domačih običajev. Njegova naloga je, da opozarja tiste, ki s svojimi dejanji bremenijo okolje in namerno kazijo našo naravno in kulturno dediščino. Ovtar podeli javne pohvale in priznanja tistim, ki aktivno delujejo na področju varovanja in ohranjanja okolja. 


Opozorila, pohvale in priznanja ovtar izreka in podeljuje javno, ob posebnih priložnostih, kot so krajevni, občinski prazniki, večje turistične prireditve.

V kulturnem programu so nastopili: Fantje izpod Vurberga, Klementina in Jerneja Breznik, Vokalna skupina Il divji, Valentina Tuš, Karin Petko, Tanja in Nuša Dvoršak, tandem Proti toči - Denis Čuček in Peter Šenekar. Osrednja govornika na proslavi sta bila Dejan Kramberger, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Voličina in župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.

Oglejte si tudi