Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Zaključek literarnega natečaja in podelitev nagrad z Janjo Vidmar

Marcos Tavares v svojem otroštvu ni imel svoje sobe, vse življenje je ohranil skromnost. Janja Vidmar pa ne mara gorskega plezanja, kakor tudi preveč razburkanega morja ne, a vendar je bila njena pot po Caminu in Apeninih imenitna življenjska izkušnja ter nepozabno doživetje. "Če ne bi ubrala tiste težke poti čez skale, ne bi morala pisati o njej. Vse za bralce!" je v šali dejala Vidmarjeva, ki je navdušila zbrane osnovnošolce, njihove starše in druge obiskovalce.

 

Po zanimivi predstavitvi pa je napočil težko pričakovani čas razglasitve in podelitve nagrad ter zahval vsem sodelujočim in njihovim mentorjem. Po mnenju strokovne komisije so najboljše zapise pripravile: Tara Štumberger (I. triada), Florentina Živko (II. triada), Tisa Bedič (III. triada), Kaja Žnuderl in Aurora Lorber (posebni pohvali komisije).

 

Na natečaju Moje vesolje je iz besed! so sodelovali posamezniki iz OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, OŠ Lenart, OŠ Markovci, OŠ Sv. Ana in OŠ Sv. Trojica. Skupaj je na naš naslov prispelo 37 zapisov: pesmi, kratkih in daljših zgodb.

 

Čestitke vsem sodelujočim!


(vir: knjiznica-lenart.si)

Oglejte si tudi