Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Prihajajo japonski bobnarji

V okvirju Folkarta v Lenartu bodo v petek, 27. junija, v športna dvorana lenart, ob 21. uri nastopili japonski bobnarji SANYO DAIKO DAN.

Pod tradicionalno japonsko umetnostjo si predstavljamo gledališče kabuki, obrede pitja čaja, pesnitve haiku in umetnost ličenja gejš. Pomemben del japonske tradicije pa so tudi tradicionalni taiko bobni, ki so jih Japonci uporabljali ob posebnih priložnostih; ob rojstvu in ob smrti, ob raznih slavjih in podobno. Z bobni je treba lepo ravnati, saj so zatočišče nadnaravnih bitij in zato niso namenjeni izpovedovanju slabih čustev. Notranje uravnoteženo in pravilno bobnanje je izjemno pomembno, saj se le tako lahko sprošča močna energija.

Japonci vidijo lepoto stvari v njihovi nepopolnosti. Ognjevit in spet mehak način bobnanja, občuten, topel in hkrati izjemno intenziven nastop nas bo popeljal v njihov svet, kjer nam s svojo perfektno predstavo pokažejo, da je lahko slišen tudi glas srca.

 

Sanyo Daiko Dan je skupina mladih Japoncev iz Hirošime, ki že leta posvečajo svoje življenje umetnosti bobnanja. Ob njihovem bobnanju nam prelivanje ritmov iz najbolj energičnih v najbolj lahkotne prikaže sam utrip življenja.

 

Vir: Občina Lenart

Oglejte si tudi