Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Pobeg v zgodovino čarovništva: AGATA (Čarovnica iz Črnega Lesa)

Minulo soboto je predstava Agata potekala v Domu kulture Lenart, ogledate pa si jo lahko še enkrat in sicer v soboto, 25. januarja 2020 ob 19.00 v Kulturnem domu Svečina.

 

O predstavi:

 

V obdobju 1546–1746 je bilo na slovenskem Štajerskem največ žrtev čarovniških procesov: od prvega leta 1546 v Mariboru, pa do zadnjega leta 1746 v Radgoni.

V mračnem obdobju navedenih dveh stoletij so se na tem območju zvrstili krvavi čarovniški procesi od Šoštanja prek Celja, Podčetrtka, Maribora, Vurberka do Hrastovca, Lenarta, Ptuja, Podlehnika, Ormoža, Radgone, Veržeja in Ljutomera, drug od drugega bolj množični in bolj zločinsko krvoločni.

Kulturno društvo Delavec Lenart s predstavo "Agata: Čarovnica iz Črnega lesa" obuja legendo, ki v osrčju Slovenskih goric živi še danes: o nesrečni ljubezni dveh mladih src - mladim grofom Friderikom Herbersteinom, dedičem hrastovških posesti in prelepo Agato Nürnberger, plemkinjo nižjega stanu iz gradiča Štralek. Friderikova izvoljenka ni bila po volji Friderikovi materi Margareti, saj je zanj že imela izbrano bogatejšo ženo.

Ko graščakinja Margareta izve, da sta se zaljubljenca neke noči skrivaj poročila, ob pomoči grajskega krvnega sodnika Trenaka skuje peklenski načrt, kako se bo rešila revne neveste...

 

Režija: Viktor Hrvatin Meglič

Oglejte si tudi