Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
11°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Slovo tovariša gasilca

Sporočamo žalostno vest, da se je od nas poslovil gasilski tovariš Stanislav Šteinbauer. Rojen je bil v preprosti družini v Selcih, kjer je v letu 1952 tudi stopil v gasilske vrste. Tam je deloval do leta 1965 in se kasneje vključil v PGD Voličina. Bil je sin očeta, ki je svoje bogate izkušnje iz gasilstva prenašal nanj, sam pa jih je zelo uspešno nadgrajeval. Iz uspešnega operativca (strojnik) je zrasel gasilski častnik II. stopnje ter spoštovan in cenjen inštruktor.

Njegovo delo se je poznalo tako v matičnem društvu, na Gasilski zvezi Lenart, podravski regiji in tudi na Gasilski zvezi Slovenije. 

Med letoma 1998 in 2018 je bil predsednik PGD Voličina, od leta 1998 do 2008 predsednik GZ Lenart in član Sveta podravske regije, med letoma 1998 in 2003 je bil član predsedstva GZS. Zaradi izjemno bogatega dela sta ga tako matično društvo kot tudi gasilska zveza imenovala za častnega predsednika.

Življenje mu je namenilo veliko izkušenj ter obilje znanja in oboje je delil z gasilci. Bil je velik poznavalec zakonodaje in predpisov, kar mu je omogočalo uspešno vodenje dela gasilskih organizacij v času od samoupravnih interesnih skupnosti pa vse do nedavnega. Z njegovim znanjem smo si pomagali vsi, ki smo ga potrebovali – tudi po tem, ko je zapustil funkcijo predsednika.

Kot inštruktorja smo ga poznali vsi gasilci Slovenskih goric, ki smo pridobivali gasilska znanja – bil je poznan kot dosleden, strog in kritičen, vendar vedno pošten in nepristranski.

V gasilskih vrstah je pustil velik vtis kot strokovnjak v vseh pogledih. Nikoli ni govoril tja v en dan – vsaka izrečena beseda je imela svoj namen. Predvsem pa so govorila njegova dejanja.

Veliko svojega časa je posvetil gasilstvu. Na njegovo pobudo se je uredilo veliko stvari in za njim bo ostala široka vrzel.

Gasilski tovariši jo bomo skušali zapolniti s hvaležnostjo in spoštovanjem, ki sta ostala kot dediščina , obljuba in naloga za delo v prihodnje.

 

vir: Družbeno omrežje FB Gasilske zveze Lenart

Oglejte si tudi