Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
24°C
8°C
Oceni objavo

SREČANJE DELEŽNIKOV S PODROČJA GOSTINSTVA IN TURIZMA

 

V sredo, 27.septembra, ko smo obeleževali svetovni dan turizma, so se v sejni sobi občine Križevci, na povabilo župana Branka Slavinca in predsednika odbora za gospodarstvo in turizem Jožefa Duha, zbrali gostinci, sobodajalci ter ponudniki lokalnih izdelkov.

Zbrane je nagovoril župan Branko Slavinec. Predstavil je vlaganja v turistično infrastrukturo v zadnjih 10 letih na območju občine, izpostavil večje prireditve v občini, zbral podatke o številu ponudnikov z gostinskega in turističnega sektorja ter primerjalno analizo glede števila nočitev in zbrani turistični taksi v križevski in sosednjih občinah. Povedal je, da je na območju občine še veliko neizkoriščenih možnosti glede trženja produktov in izvedbe novih prireditev.

Predsednik odbora za gospodarstvo in turizem Jožef Duh je ponudnike pozval, da iščejo dodatne možnosti za trženje produktov. Apeliral je na gostince, da ponujajo lokalno hrano. Prleška gibanica bi morala biti na dnevni ponudbi kot lokalna specialiteta.

V goste je prišla tudi vodja sektorja za razvoj turizma na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, Doris Urbančič Windisch. Nekaj besed je namenila perspektivnim, vodilnim in regijskim turističnim destinacijam, nadalje je predstavila javne razpise na področju turizma, ki so letos že bili izvedeni in najavila še nekaj novih dodatnih možnosti sofinanciranja.

Direktor Prleške razvoja agencije Goran Šoster je predstavil prizadevanja, da želi Prlekija postati vodilna turistična destinacija, ki bi vključevala območje osmih občin na desnem bregu reke Mure. Z župani in ostalimi deležniki bo potrebno poiskati ključ financiranja, da bi se lahko območje enotno predstavljalo na sejmih, v katalogih in tržilo svoje produkte.

Neformalni del srečanja z udeleženci se je nadaljeval v Parku doživetij, kjer so udeleženci izmenjali izkušnje, porodila pa se je že tudi kakšna ideja za nadgradnjo in nadaljevanje uspešne zgodbe.

Oglejte si tudi