Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
2°C
JUTRI
2°C
2°C
Oceni objavo

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK MED KRIŽEVSKIMI OSNOVNOŠOLCI

Dan slovenske hrane so tudi križevski osnovnošolski in vrtčevski otroci že trinajstič zapored začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki letos v ospredje postavlja žita. Glavni akterji pobude zajtrka vse pozivajo k poseganju po lokalnih živilih.

Projekt letos poteka pod sloganom Kruh za zajtrk - super dan, ker pa letos zaznamujemo mednarodno leto prosa, je temu žitu namenjena posebna pozornost.

Slovenski zajtrk sestavljajo kruh, mleko, maslo, med in jabolko.

Ravnateljica OŠ Križevci Vasilija Stolnik in župan Branko Slavinec sta v ospredje postavila ozaveščanje najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.        Poudarjeno je bilo, da so križevski učenci deležni zdrave in kar se da v največji možni meri lokalno pridelane hrane.                          

Eden izmed ciljev takšnega dogodka je tudi poudarjanje pomena rednega zajtrkovanja za zdravo in uravnoteženo prehranjevanje. Ljudje, ki redno zajtrkujejo, imajo boljše prehranske navade, vsakodnevni zajtrk pa poskrbi tudi za jutranjo energijo.

Otroški zbor je zapel pesem Čebelar. Članice Društva kmetic Križevci Veržej pa so s šestošolci opravile delavnico peke kruha.

Oglejte si tudi