Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

NAJSTAREJŠA OBČANKA KRIŽEVCEV JE PRAZNOVALA 105. ROJSTNI DAN

Jožefa Kovačič iz Logarovcev je 12. februarja dopolnila 105 let. Ob tej priložnosti jo je obiskal župan Občine Križevci mag. Branko Belec in predsednica Društva upokojencev Križevci Milica Hamler. Vrstili pa so se tudi obiski svojcev in  prav vsi so ji zaželeli predvsem zdravja, ki ga človek vseskozi najbolj potrebuje.

Jožefa se je v teh dneh zadrževala predvsem v postelji, saj ji je zaradi starostnih tegob začelo pešati zdravje. Zaradi utrujenosti je večino dneva prespala. Še vedno pa ni potrebovala zdravstvene oskrbe, saj ni čutila nobenih bolečin in nima bolezenskih znakov, le visoka starost je tista, zaradi katere si želi predvsem počitka v domači postelji.

Jožefa je živela z nečakom in njegovo družino, ki je lepo skrbela za teto in niso razmišljali , da bi jo namestili v dom starejših občanov, saj si je Jožefa starost zmeraj želela preživljati doma, v Logarovcih. Nečak je bil mnenja, da je potrebno skrbeti za starejše ljudi in jim pomagati, saj se dobro vrača z dobrim. Jožefi so ob praznovanju pripravili rojstnodnevno torto po recepturi, ki jo je tudi sama nekoč uporabljala za peko slaščic, bila je namreč odlična kuharica v Beogradu.

 

Oglejte si tudi