Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

JSKD RAZPISUJE LITERARNI NATEČAJ za ustvarjalce V PRLEŠČINI "OGLOTE O PRLEKIH"

NEGDA SO BILE OKROGLE O VERŽENCIH…

Letos je minilo 110 let od rojstva našega rojaka Manka Golarja, ki je otroštvo preživel v Ljutomeru in tukaj tudi končal osnovno ter meščansko šolo. Nekaj časa je poučeval v Ljutomeru in v Križevcih, kasneje tudi na gimnaziji v Ljutomeru.

Njemu v spomin RAZPISUJEMO LITERARNI NATEČAJ za ustvarjalce V PRLEŠČINI »OGLOTE O PRLEKIH« Natečaj je odprt od 3. maja do 3. junija 2021. RAZPISNI POGOJI Sodelujejo lahko avtorji in avtorice, stari od 18 do neomejeno let, ki prijavljenega dela še niso objavili v literarnih revijah ali ga še niso izdali v knjižni obliki oz. niso z njim še sodelovali na drugih natečajih. Sodelujete lahko s prozo (do 7 strani oz. največ 2 kratki zgodbi) in poezijo (vsaj 3 pesmi). Besedila naj bodo zapisana v wordovem dokumentu, klasična pisava, velikost 12, enojni razmik, leva poravnava (izjema vizualna poezija), brez posebnih grafičnih in drugih oblikovanj. Tematika so ŠALJIVE ZGODBE O PRLEČKAH IN PRLEKIH. Prispevek mora biti napisan v prleščini. V levem zgornjem robu na prvem listu napišite svoje ime in priimek. Vsa besedila naj imajo naslove, če je to predvideno. Prispevke pošljite v wordovi priponki na elektronski naslov oi.ljutomer@jskd.si in jih ustrezno označite (ime_priimek_naslov dela). Izpolnite tudi priloženo prijavnico. POTEK NATEČAJA

Po preteku razpisnega roka bo vse prispevke pregledala tričlanska strokovna komisija. Izbrala bo najboljša dela, ki bodo objavljena v zborniku, ki ga bomo izdali pri JSKD OI Ljutomer in tudi javno predstavili. Vsi sodelujoči avtorji bodo dobili praktične nagrade. Avtorji objavljenih prispevkov pa tudi določeno število zbornikov.

Splošna knjižnica Ljutomer, OI JSKD Ljutomer Vesna Laissani,

direktorica Mira Rebernik Žižek, vodja izpostave, l.r.

Oglejte si tudi