Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

V PRIČAKOVANJU OKROGLE OBLETNICE DELOVANJA DRUŠTVA KMETIC KRIŽEVCI VERŽEJ

Več kot 60 članic, se je pred nekaj dnevi zbralo na rednem letnem občnem zboru Društva kmetic Križevci – Veržej, ki je potekal v gostišču Zorko v Borecih. Program dela za preteklo leto je bil v celoti realiziran, v letošnjem letu pa jih čaka praznovanje 40. obletnice delovanja društva.

Predsednica društva Majda Markovič je povedala, da so se članice letos že udeležile regijskega srečanja kmetic Pomurja, udeležujejo se občnih zborov sosednjih društev, s kvalitetnimi izdelki sodelujejo na izboru dobrot slovenskih kmetij. Nadalje je predsednica izpostavila zgledno sodelovanje z občinama Križevci in Veržej, z Zvezo kmetic Slovenije, udeležujejo se izbora kmetice leta, mlade kmetice in tekmovanja v kuhanju kisle žüpe. Prav tako so letos sodelovale na noči branja v OŠ Križevci, na delavnicah, ki potekajo enkrat tedensko pa že pridno pripravljajo izdelke za tradicionalno velikonočno razstavo, ki bo letos potekala 9. in 10. aprila v sejni sobi občine Križevci. Tekom leta načrtujejo še strokovno ekskurzijo k članicam pobratenega društva v Krško, pa še kakšen pohod in sodelovanje na občinskih prireditvah.

V jesenskem času bodo pripravile slovesnost ob praznovanju 40. obletnice delovanja društva. Ob tej priložnosti bodo izdale tudi zanimivo brošuro, v kateri bodo med drugim strnjena razmišljanja pobudnic ustanovitve društva. Vsebina le te bo povezana z delovanjem društva, zanimivimi dogodki članic in dejavnostmi, ki so se odvijale skozi štiri desetletja. Vsaka članica lahko s prispevkom prispeva h kreiranju pisnega izdelka.

Na občnem zboru so bile v društvo sprejete  štiri nove članice: Metka Slavič iz Babincev, Anica Sodec iz Bučkovcev, Andreja Škrlec iz Banovcev in Milena Korošak iz Stare Nove vasi.

Zbrane je nagovoril  župan občine Križevci mag. Branko Belec. Povedal je, da ga veseli, da je vsako leto več članic, ki si vzamejo čas zase. Poudaril je aktivnosti društva na vseh področjih ter njihovo pripravljenost na sodelovanje na prireditvah in da so članice društva pomemben člen razvoja na podeželju.

V nadaljevanju je zbrane nagovorila Frančka Lebarič iz KGZS, ki članicam nudi strokovno pomoč pri izvajanju aktivnosti. Povedala je, da je kar 35 izdelkov s področja UE Ljutomer, prijavljenih na ocenjevanje za dobrote slovenskih kmetij.

Prisotnim so se pridružile tudi članice iz sosednjega društva Sveti Jurij ob Ščavnici.

Članice so s plesnim nastopom navdušili člani vrtčevske folklorne skupine iz Veržeja in breakdancerka Petra Rajh iz Stare Nove vasi.

 

 

Oglejte si tudi