Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
13°C
5°C
Oceni objavo

Od telovadbe, pohodov in izobraževanj do druženja

Društvo Šola zdravja (DŠZ) je za svoje člane tudi letos organiziralo Družabno-rekreativno-izobraževalne tedne. Lani so bili trije tedni na Otočcu, letos pa so se preselili v Prekmurje v Veržej. Prvi, zelo uspešen teden je že za njimi (2. - 6. maja 2022).

Tudi letos so pripravili  pester program, v katerem se je kaj zanimivega našlo prav za vsakogar. Poleg vsakodnevne jutranje telovadbe “1000 gibov”, pohodov po okolici, lončarske delavnice, kopanja v bližnjih Termah Banovci ter zanimivih predavanj, so člani društva, ki so prišli iz različnih krajev Slovenije, imeli dovolj časa tudi za druženje in medsebojno spoznavanje. Ob koncu bivanja v Veržeju so prav vsi udeleženci soglasno ugotovili, da je bil program izvrsten, Zavod Marianum v Veržeju prijeten, osebje prijazno in hrana odlična. Pohvalili so tudi predsednico društva Zdenko Katkič, ki je bila ves čas z njimi, posebej pa dipl. kineziologa Simona Jurmića, ki je vodil jutranjo telovadbo in popoldanske vaje za moč ter jih strokovno usmerjal v pravilno izvajanje posameznih vaj. Več o preteklem dogodku lahko preberete na spletni strani DŠZ.

Družabno-rekreativno-izobraževalni teden v Veržeju  je del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Društvo Šola zdravja je že začelo z drugim terminom Družabno-rekreativno-izobraževalnega tedna v Veržeju, ki se je začel v ponedeljek 9. maja in traja do petka 13. maja 2022. Tokrat bosta z udeleženci strokovna sodelavka DŠZ, mag. kineziologije Eva Jeza in Brigita Grubič, zaposlena v DŠZ.

Iz društva sporočajo, da je program zelo pester in strokoven, zato vabijo tako svoje člane kot vse zainteresirane krajane, naj se udeležijo strokovnih predavanj in delavnic, saj je program za vse brezplačen. Vabljeni tudi na polurno jutranjo telovadbo "1000 gibov", ki bo vsako jutro na prostem z začetkom ob 7.30 na dvorišču Zavoda Marianum v Veržeju. Vaje v drugem tednu vodi Eva Jeza, mag. kineziologije. Bolj podrobno o programu in jutranji telovadbi najdete na njihovi spletni strani društva.

Posebej vas vabijo na delavnico dr. Nikolaya Grishina, idejnega vodje in ustanovitelja Društva Šola zdravja - “Pomoč hrbtenici" v kombinaciji z "Metodami somopomoči 23+5”. Dr. Grishin, nevrolog in manualni terapevt bo na delavnici govoril o hrbtenici in pozicijah vretenc vezanih na notranje organe in obratno. Bo prikazal praktično izvedbo Metode 23+5 in specialne vaje za hrbet. (11. maj 2022 od 15.-18. ure).

V četrtek 12. maja bodo telovadili v skupini Šole zdravja Ljutomer ob 7.30 na dvorišču Večgeneracijskega centra, enota Ljutomer, na Ormoški cesti 22. Vrata so odprta za vse, ki se želijo seznaniti z Društvom Šola zdravja in z jutranjo telovadbo »1000 gibov«. Vabljeni!

                                                                                     Neda Galijaš

Oglejte si tudi