Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Letni občni zbor Društva upokojencev Križevci

Najštevilčnejše društvo v občini s kar 405 člani, in najaktivnejše društvo upokojencev v regiji, je moralo v skladu s predpisi sklicati tudi redno letno skupščino. Glede na veliko udeležbo članov (kar 162) je bil zato potreben ustrezno velik prostor v domovanju Prostovoljnega gasilskega društva v Vučji vasi, ki so ga lepo uredile prostovoljke društva. Za ozvočenje je poskrbel g. Branko Petek, ki je potem poskrbel tudi za raznovrstno plesno glasbo.

Vabilu so se odzvali tudi trije gostje: župan Občine Križevci g. Branko Slavinec, gospa mag. Lidija Domanjko, direktorica občinske uprave Križevci, in novi predsednik PZDU Pomurja iz Murske Sobote g. Milan Osterc.

Klasični dnevni red je bil mirno prehojen. Za malo popestritve so poskrbeli nagovori gostov, tudi z željami ob prihajajočem prazniku žena, točka razno s tremi nastopi ter tudi svečane podelitve.

Prejemnice priznanj so naslednje:

  • ga. Majda Jelen: nagrado ZDUSa za dolgoletno delo v DU Križevci
  • ga. Majda Jelen in ga. Marija Halas: kot članici UO priznanje za prostovoljno delo in poverjeništvo za zaščito v DU

Po krajši odsotnosti zaradi zdravstvenih težav je nastopila tudi skupina »Veseli Prleki«. Takoj za tem je nastopil čas za okrepčilo – kosilo in pijačo, za katero je, kot je že tradicija, poskrbela Gostilna Šadl. Po obedu pa je prišla na vrsto za večino glavna in najdaljša točka zbora: glasba, ples in klepet.

Vidimo se na naslednji prireditvi po sprejetem programu dela DU Križevci.

Pa srečno vsem!

Oglejte si tudi