Križevci

JUTRI
23°C
13°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

JESENSKI POHOD ČLANIC DRUŠTVA KRIŽEVCI – VERŽEJ

Članice Društva Križevci – Veržej so se na Mali šmaren, praznik Marijinega rojstva, podale na planinski pohod. Izpred Doma na Osankarici so se povzpele do spominskega obeležja poslednjega taborišča in zadnje bitke Pohorskega bataljona. Na ozemlju so z večjimi granitnimi kamni označena mesta ostalih zemljank, z manjšimi pa položaji okoli taborišča, na katerih so zapisana tudi imena padlih bork in borcev. Članice so se med vračanjem na izhodiščno točko za nadaljevanje poti proti Črnemu jezeru, pozabavale z nabiranjem gob, ki jih v vlažnem gozdu ni manjkalo.

Pot do Črnega jezera, je po krajšem vzponu povsem položna, in udeleženkam ni povzročala nobenih težav, saj so jo povsem suvereno prehodile tudi udeleženke, ki so že dopolnile 80 let starosti.

Sončno vreme in ugodni klimatski pogoji, so članice kar vabili, da so pot nadaljevale proti Trem kraljem, kjer jih je v hotelu Jakec čakal slasten pohorski pisker – značilna jed s področja Pohorja, sestavljena iz ješprenja, mesa, zelenjave in gob.

1/40








































Kmetice so bile soglasne, da potrebujejo še več takšnega aktivnega druženja v naravi in da bodo s pohodi nadaljevale tudi v prihodnjem letu.

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi