Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
SOB.
24°C
7°C
Oceni objavo

Deset let ohranjanja ljudske pesmi v Vučji vasi

Preteklo nedeljo je bil v Vučji vasi kulturni dogodek, kjer so pevke ljudskih pesmi iz Vučje vasi praznovale 10. obletnico delovanja.

 

Prireditev, ki je bila v vaško-gasilskem domu so obogatili nastopi raznih skupin, ki s pevkami sodelujejo na raznih nastopih drugod po Sloveniji. Na koncertu so nastopili tudi mlajši člani KUD Vučja vas in recitatorji, tako dobijo priložnost za nastopanje tudi mlajši člani dobijo. Tako se je pelo, igralo in plesalo. Ljudske pevke skrbijo za ohranjanje prelepe ljudske pesmi, z željo da bi to nadaljevali mlajši rodovi in tako ne bi šla v pozabo.

 

Ljudsko petje je v dvorani odmevalo še po prireditvi, kjer so se nastopajoči in številni obiskovalci še dolgo zadržali na družabnem klepetu. Lepo število obiskovalcev na prireditvi je potrditev za dobro preteklo delo in vzpodbuda za naprej, je med drugim pevkam povedal župan občine Križevci, mag. Branko Belec.

 

Poleg župana, sta bila gosta prireditve podžupan občine Križevci, Bogomir Gaberc in Ivan Kuhar, predstavnik JSKD izpostave Ljutomer. Slednji je ob tej priložnosti pevkam podelil bronaste in srebrne značke na glasbenem področju ljubiteljske kulture.

 

 

                                                                    Vodja pevk ljudskih pesmi      
                                                                                Ana Lebar

Oglejte si tudi