Logo MojaObčina.si

Križevci

JUTRI
1°C
-5°C
PON.
2°C
-4°C
Deli
2322

ČLANI KULTURNEGA DRUŠTVA KAJER SO PRIPRAVILI ODLIČEN PROGRAM ZA TRADICIONALNO, ŽE 16. PRIREDITEV DROGI SOSID DOBER DEN

Tradicionalna prireditev Drogi sosid dober den, se je letos, v nedeljo 19. novembra, odvijala že šestnajsto leto zapored. Kulturno društvo Kajer iz Bučečovcev je pripravilo bogat kulturni program, prežet s pesmijo in plesom.

Obiskovalce je v nedeljski popoldan popeljala Folkorna skupina Kajer s prvim plesom, »Bučečovskim štajerišem«, kot so ga poimenovali. S spletom »Biserjanski štrjok« se je predstavila Folklorna skupina iz Svetega Jurija ob Ščavnici.

Na svojstven, s humorjen prežetim nastopom, je obiskovalce navdušil Marko Kočar. Pevska skupina Folklorne skupine Kajer se je predstavila s pesmijo Veter podpihne in Je vse veselo. Otroci iz Vučje vasi so na zanimiv način, s skečem prikazali življenje sodobne družine.

Prihod iz vojske je bil splet plesov, ki ga je prikazala Folklorna skupina Kulturnega društva iz Križevcev.

Domačinka Matilda Slavič iz Bučečovcev je zapela pesmi Med iskrenimi ljudmi in venček narodnih.

Maskota Kajer je bila od lanske prireditve v rejništvu pri Marku Rusu v Veržeju, ki se je na tokratni prireditvi predstavil z Rdečo kapico na prav poseben, za odrasle prirejen koncept pravljice. Kajer je letos potoval daleč, skoraj na konec dvorane, in obiskovalec, katerega je letos doletela sreča, da ga je ujel, bo naslednje leto pripravil eno izmed točk programa.

Vrhunec prireditve pa je predstavila domača folklorna skupina s plesom, glasbo in zapeto pesmijo iz Rezije.

Moderatorja prireditve Lidija Ropoša in Zvonko Šijanec sta se zahvalila vsem sodelujočim in obiskovalce povabila, naj se udeležijo tudi naslednje prireditve v prihodnjem letu. Vodja folklorne skupine Sašo Ropoša pa je povabil plesalce, ki bi želeli plesati naj se jim pridružijo na vajah, saj se želijo številčno okrepiti.

Pohvalo za uspešno izvedeno prireditev, v katero je bilo vloženega veliko truda, volje in prostega časa, saj je potekala zelo profesionalno,  je članom KD Kajer izrekel tudi  občine Križevci, mag. Branko Belec.

 

 

 

 

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!