Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C

Župan Občine Križevci sprejel zmagovalca letošnjega kasaškega derbija in inovativnega mladega kmeta Slovenije 2019

V petek, 22. novembra 2019, je župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, sprejel občana, ki sta v letošnjem letu dominirala vsak na svojem področju, posredno pa sta tudi občino Križevci promovirala v Sloveniji ter izven njenih meja. Vsak na svojem področju sta se po najboljših močeh trudila zmagovalec Slovenskega kasaškega derbija Dušan Zorko in inovativni mladi kmet Slovenije 2019 Igor Paldauf.

Župan je povedal, da je ponosen na vse, ki dosegajo  vrhunske rezultate, saj so le ti plod številnih let trdega dela, odrekanj ter neutrudnega vlaganja energije. Pri vseh uspehih je pomembna tudi družina, saj so takšni uspehi pogojeni s podporo in pomočjo družinskih članov.

Med osmimi kandidati, ki so se potegovali za naziv mladi inovativni kmet 2019 je bil  Igor Paldauf iz Kmetije Paldauf v Vučje vasi, ki je na koncu prejel ta vrhunski naziv. Gre za izbor inovativnih mladih kmetov z  inovativnimi idejami na kmetijskem, gozdarskem ali ribiškem področju. Namen razpisa je podpirati inovativnost med mladimi s področja kmetijstva, gozdarstva ali ribištva ter spodbuditi prenos znanja in spodbuditi promocijo dobitnika naziva. Igor je leta 2011 prevzel kmetijo in nadaljeval tradicijo prednikov, pred dvema letoma se je usmeril v ekološko kmetijstvo. Pridelke na ekološki način predela in jih nato proda v domači trgovini. 

V začetku septembra  je na hipodromu v Stožicah potekal XXIX. Slovenski kasaški derbi za 4-letne slovenske kasače na 2600 metrov dolgi progi. V najpomembnejši dirki sezone se je pomerilo 12 kasačev, lovoriko pa je osvojil Dušan Zorko z Jimpeto Joyem. 

Župan je obema zaželel še veliko uspehov in uresničitev idej ter ciljev, ki jih pri obeh nagrajencih ne manjka.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi