Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

TRADICIONALNEGA SREČANJA STAREJŠIH SE JE UDELEŽILO SKORAJ 300 OBČANOV

V torek, 6. septembra 2022 je v sklopu prireditev občinskega praznika Občine Križevci potekalo srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov.

Toplo popoldne je privabilo občane, ki so preživeli  prijetno popoldne pod šotorom v vaškem jedru. Popoldan je bil namenjen druženju, pogovoru in glasbi.

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je nagovoril zbrane občane in jim povedal, da je potrebno izkoristiti vsak dan posebej, prizadevati si je potrebno za dobro in poiskati pravo mesto za starost. Starost je obdobje, ko zmaguje duh pred materijo, obdobje brezskrbnosti in zavedanja, da je človek izpolnil življenjske vrednote. Najti smisel življenja je glavna človekova vrednota. Župan je čestital zakonskim jubilantom, jim zaželel trdnega zdravja in še veliko skupnih let.

Tudi križevski župnik Štefan Vinkovič je poudaril pomen vrednot, pogovora in bivanja drug z drugim.

Moderatorka Manca Sušec je povedala, da so ljudje tisti, ki so sposobni vstopati v odnose, dajati in sprejemati pomoč, prijateljstvo in toplo besedo.

Program so popestrili glasbeni sestav in vokalna skupna Leščeček ter starejša FS KD Slavka Osterca Veržej.

Jubilej železne poroke ( 65 let zakonske zveze) sta praznovala Marija in Emil Marinič iz Ključarovcev, diamantno poroko ( 60 let zakonske zveze) pa Matilda in Vekoslav Alojz Šalamun iz Logarovcev, Frančiška in Franc Šrajner iz Stare Nove vasi, Marija in Franc Stajnko iz Logarovcev, Ljudmila in Josip Marđetko in Vučje vasi, Marija in Janez Jagodič iz Ključarovcev ter Zofija in Janko Bukovec iz Stare Nove vasi.

Letošnji zlatoporočenci pa so Frančiška in Alojz Jelen iz Lukavcev, Frančiška in Franc Čirič iz Stare Nove vasi, Stanislava in  Anton Lovrenčič iz Lukavcev, Sonja in Milan Šiftar iz Bučečovcev, Darinka in Marijan Pepelnik iz Križevcev, Vida in Mihael Jagarinec iz Križevcev, Milena in Anton Cimerman iz Grab, Pavla in Janko Farkaš iz Iljaševcev, Ljudmila in Stanislav Žuman iz Bučečovcev, Milica in Alojz Hamler iz Vučje vasi, Gabriela in Marjan Kosi iz Iljaševcev, Karolina in Karol Prijol iz Ključarovcev, Ana in Vekoslav Dunaj iz Lukavcev, Danica in Konrad Klemenčič iz Lukavcev, Dragica in Franc Marinič iz Križevcev ter Marjeta in Stanislav Loparnik iz Logarovcev.

Najstarejša prisotna občanka in občan na prireditvi sta bila 94 letna občana, Angela Sodec in Alojz Vekoslav Šalamun, oba iz Logarovcev.

Oglejte si tudi