Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
10°C
0°C
JUTRI
7°C
-2°C
Deli

SPREJEM ZLATIH MATURANTK PRI ŽUPANU OBČINE KRIŽEVCI

S križevske občine prihajajo mladi, ki vsako leto žanjejo uspehe na različnih področjih, tako na osnovnošolski stopnji izobraževanja kot kasneje srednješolci ter tudi študenti.

Letos so izreden uspeh ter krone zlatega maturanta bili deležni Lora Gržin, Nadine Lesničar ter Jaka Godec. Lora ter Jaka sta obiskovala program splošne gimnazije v Ljutomeru, Nadine pa je z vsemi možnimi doseženimi točkami z odliko opravila poklicno maturo na programu predšolske vzgoje, prav tako v Ljutomeru.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec, je v torek, 25. septembra 2018 v prostorih občine sprejel zlati maturantki Loro ter Nadine, Jaka pa se zaradi predštudijskih obveznosti sprejema ni mogel udeležiti.

Vsi trije so srednješolsko izobraževanje vsako leto zaključili z odliko, bili pa so aktivni tudi pri številnih obšolskih dejavnostih.

Še nekaj brezskrbnih dni jih loči od težko pričakovanega študija, ki ga bodo vsi trije nadaljevali v Ljubljani.

Lora se je odločila za enovit magistrski študij farmacije, po zaključenem izobraževanju, pa bi si želela delati kot raziskovalka na katerem izmed inštitutov.

Nadine bo študirala delovno terapijo na Fakulteti za zdravstvo, v prihodnosti pa se vidi na delovnem mestu, kjer bi lahko pomagala otrokom s posebnimi potrebami.

Jaka Godec bo študiral fiziko in je že na uvajanju v sistem študija, ki ga izvaja izbrana fakulteta.

Župan mag. Branko Belec je zlatima maturantkama čestital za izvrsten uspeh na maturi, zaželel jima je veliko uspeha na nadaljnji študijski poti ter nasploh v življenju.

Zlatima maturantkama je podelil slovensko zastavo kot simbol slovenstva ter jima povedal, da naj tudi v kolikor ju bo pot vodila v tujino, s ponosom povesta, da sta Slovenki in Prlečki.

 

 

 

 

 

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!