Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

OBČINSKI SVET OBČINE KRIŽEVCI JE ZASEDAL NA ZADNJI SEJI V TEM MANDATU

Občinski svet Občine Križevci je v torek, 15. novembra 2022 zasedal na 25. redni seji občinskega sveta, ki je bila tudi zadnja v tem mandatu.

Svetniki so potrdili ceno 24 - urne dežurne službe in storitev pogrebne in pokopališke dejavnosti na pokopališču v Križevcih.

Iz proračuna občine Križevci se bodo zagotovila dodatna sredsta za financiranje predšolske vzgoje, saj ekonomska cena ne pokriva več vseh stroškov.

Sprejet je bil prvi rebalans proračuna v letošnjem letu. Svetniki so prav tako sprejeli plan zimske službe.

Predsednica Nadzornega odbora je predstavila delo odbora v zadnjem letu ter delo v zadnjem mandatu.

Župan je svetnike seznanil s potekom investicij, ki so v izvajanju ter tistimi, ki se bodo letos še izvedle.

Glede projektne dokumentacije za kolesarsko stezo med Križevci in Veržejem je povedal, da se popravlja po recenziji. Rok za izvedbo popravkov je sredina decembra.

Projektna dokumentacija za kolesarsko stezo med Ključarovci in Ljutomerom je prav tako v zaključni fazi izdelave in bo še ta mesec predana v recenzijo. Po opravljeni recenziji se bodo pričeli postopki potrebni za odkup zemljišč. Gradnja je predvidena v letih 2023 in 2024 oziroma po pridobitvi vseh zemljišč ter razpoložljivih finančnih sredstvih.

Do konca letošnjega leta bo izdelana idejna zasnova za telovadnico pri OŠ Križevci ter projektna dokumentacija za prizidek vrtca.

V teku je novogradnja ceste v novem naselju v Križevcih. Cesta se gradi v skladu z izdelavo projektno dokumentacijo, ki ne predvideva izvoza v naselje Boreci. Zemljišča, ki so izven trase javne poti v smeri proti Borecem so v zasebni lasti.

Zadnje seje občinskega sveta so se udeležili vsi svetniki in svetnice.

Župan se je občinskemu svetu zahvalil za konstruktivno delo v celotnem mandatu.

Oglejte si tudi