Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
20°C
11°C
JUTRI
21°C
8°C
2209

POMLAJENA IN ŠTEVILČNO OKREPLJENA ZASEDBA KUD MUZIKE KRIŽEVCI NAPOLNILA DOMAČ ODER

 

Križevske godbenice in godbeniki so drugo marčevsko nedeljo napolnili dvorano križevskega kulturnega doma in s skrbno izbranim repertuarjem skladb navdušili obiskovalce. Tradicionalni letni koncert z nazivom Šopek želja za dan žena, je privabil publiko, ki se je poldrugo uro prepustila melodijam v izvedbi orkestra, ki ga ubrano vodi maestro Simon Novak. 

Z mladostno energijo in entuziazmom so članice in člani zasedbe pod njegovo taktirko izvedli skladbe Tijuana Brass In Concert, Birdland, Privšek potpouri, Prinesi mi rože, My Way in Bohemian Rhapsody. Orkester je ob zvokih slovenskih evergreenov popestrila sopranistka, domačinka Melanija Markovič, ki je zapela skladbe Ne prižigaj luči, Nora misel, Ti si moja ljubezen in Dan ljubezni. Priredbe za več kot polovico predstavljenih skladb so delo dirigenta Simona Novaka, ki je kot solist na trobenti zaigral skladbo My Way.

Predsednik KUD Muzike Križevci se je za minulo delo zahvalil neutrudnemu Janiju Škrajnarju, ki je do preteklega leta vodil orkester. 

Zbranim je spregovoril tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je ob priložnosti 8. marca izrekel čestitko vsem ženam in dekletom.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi