Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
29°C
18°C
JUTRI
29°C
18°C

SVETNICE IN SVETNIKI OBČINSKEGA SVETA SO POTRDILI SISTEMIZACIJO DELOVNIH MEST IN ŠTEVILO ODDELKOV V VRTCU ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020

 

V četrtek, 29. avgusta 2019 je potekala 2. izredna seja Občinskega sveta Občine Križevci. Seje so se udeležili vsi svetniki in svetnice. Sejo je vodil župan Občine Križevci mag. Branko Belec.

Ravnateljica OŠ Križevci, Vasilija Stolnik je uvodoma povedala, da je v mesecu aprilu letošnjega leta bil opravljen razpis za vpis otrok v vrtec, v šolskem letu 2019/2020.  Trenutno je vpisanih 128 otrok, ki pa vsi še s 1.9.2019 ne bodo začeli obiskovati vrtca, pač pa se bodo vključili, ko bodo dopolnili vsaj 11 mesecev starosti. 28 otrok je vpisanih na novo. Upoštevaje zakonske predpise so otroci razporejeni v 7 oddelkov. Oblikovanih je 6 homogenih oddelkov in 1 kombinirani oddelek. Na dan 1.9.2019 bo vrtec začelo obiskovati 116 otrok. Občinski svet je sprejel sklep za povečan vpis nad normativom za 14 otrok, kar pomeni, da bodo vsi vpisani otroci lahko obiskovali križevci vrtec in se nikogar ne bo odklanjalo. Zadnji vpisani otroci  se bodo v vrtec vključili marca 2020. Število oddelkov ostaja nespremenjeno glede na lansko šolsko leto, in je po besedah ravnateljice najbolj optimalna verzija tako za starše kot za občino, saj bi formiranje dodatnega oddelka, če ne bi bil podan sklep za vpis na normativi, pomenilo dodatnih 80.000,00 EUR, strošek pa bi se prevalil na starše in na občino. Ravnateljica je še povedala, da je vrtec vključen v dva večja projekta, predstavila je projekt OBJEM, ki pomenita visoko dodano vrednost za otroke in zaposlene, v celoti pa sta financirana z evropskimi sredstvi. S temi projekti se predvsem dviguje bralna pismenost, otroci so razporejeni v manjše skupine, kjer jih lahko bolje spremljajo, snemajo, opazujejo itd. Namen projektov je spodbujanje motivacije za branje, razvoj jezika, govornih in intelektualnih sposobnosti, novih metod dela itd. Zadovoljna je s kvaliteto dela strokovnih delavk predvsem v zadnjih treh letih, saj je vrtec zelo napredoval.

Občinski svet je sprejel še sklepa, da se zaradi smrti in prenehanja funkcije v odborih Marijana Šijanca, v Odbor za komunalne zadeve imenuje Danijela Lesničarja, v Odbor za gospodarstvo in turizem pa Branka Slavinca.

Župan Občine Križevci je svetnike in vse občane pozval, naj se v čim večji meri udeležijo prireditev v sklopu občinskega praznika ter da so vsi občani vabljeni na slavnostno sejo, ki bo potekala v petek, 6. septembra ob 18:00 v kulturni dvorani.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi