Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

NA SEJI OBČINSKEGA SVETA SPREJET PRVI REBALANS PRORAČUNA

Občinski svet Občine Križevci je v sredo, 19. maja 2021 zasedal na 17. redni seji.

Direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Boštjan Pihlar in pomočnica direktorja Renata Škrget, sta podala poročilo o poslovanju zavoda v preteklem letu. V lanskem letu se preventivni programi zaradi razmer povezanih z epidemijo COVID-19, niso izvajali. Zavod je prestal uspešno zunanjo presojo, pridobili so eno pediatrinjo, štipendirajo študenta dentalne medicine, zavod ima dve specializantki družinske medicine. Lani se je ustvarilo 145.000,00 EUR presežka prihodkov nad odhodki, ki se bo namenil za gradnjo NMP, kjer bodo prostori urgence. Vrednost investicije je ocenjena na 600.000,00 EUR. Sredstva za investicijo bo v celoti zagotovil zavod. Na sami lokaciji bo tudi manjša operacijska soba, otvoritev je načrtovana v mesecu oktobru. Od aprila je v zdravstveni postaji Križevci – v zobozdravstveni ambulanti zaposlena zobozdravnica, ki v 85% pokriva področje zobozdravstvene dejavnosti za šolarje, v 15% pa tudi zobozdravstveno dejavnost odraslih. Od meseca maja je v zavodu zaposlen tudi psihiater, prav tako tudi zdravnik medicine dela.

Direktor je povedal, da antigenske hitre teste v zdravstvenem domu opravljajo 4x tedensko brezplačno, ob sobotah pa samoplačniško. Doslej so opravili 30.589 testov in 6300 cepljenj. V Sloveniji je bilo s prvim odmerkom cepiva cepljenega 27% prebivalstva, z dvema odmerkoma pa 14%. 22% križevskih občanov je prejelo prvi odmerek cepiva, 11,3% prebivalcev pa dva odmerka. Trenutno je na čakalni listi za cepljenje 1000 oseb, v prejšnjem tednu je bilo cepljenih 850 oseb. Trenutno poteka cepljenje s cepivom Pfizer Biontech, naročili pa so tudi nekaj cepiva proizvajalca Johnson, s katerim cepljenje zadostuje zgolj z enim odmerkom. Imajo pa v zavodu še dovolj odmerkov cepiva Astra Zenece, s katerim bodo cepili prebivalce, ki so že pred tem prejeli prvo dozo tega cepiva. Drugi odmerek bodo prejeli po 12 tednih od datuma prvega cepljenja.

Predsednica Nadzornega odbora Občine Križevci je predstavila poročilo o opravljenem nadzoru zaključnega računa Občine Križevci. Višja referentka Nataša Antolin je predstavila zaključni račun občine za leto 2020. Župan mag. Branko Belec pa je predstavil razloge za rebalans proračuna. Občina Križevci je izvedla postopek javnega naročila za cesti v Logarovcih in Kokoriči. Ponudbena vrednost presega zagotovljena proračunska sredstva, zato je potrebno pred  odločitvijo o oddaji naročila zagotoviti sredstva. V kolikor bo potrebno, bo občina za predmetno investicijo najela kredit v višini do 150.000,00 EUR. Svetniki občinskega sveta so soglasno glasovali za predmetni sklep.

Oglejte si tudi